Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uplace Pro Triathlon Team start IM Hawaï countdown
Nieuws

Uplace Pro Triathlon Team start IM Hawaï countdown

Het Uplace Pro Triathlon Team begon gisteren officieel aan zijn countdown naar de IM Hawaï. Met Tine Deckers, Sofie Goos, Bart Aernouts, Bruno Clerbout en Axel Zeebroek zal het Uplace Pro Triathlon Team het grootste prof team in Hawaï zijn.
De Uplace-atleten zelf willen presteren in Kona: “Als je naar Hawaï gaat, moet het met ambitie zijn. Anders kan je beter thuis blijven.” 

Uplace KONA Banner

Het team lanceerde ook een speciale Kona-blog, waarop foto’s, video’s en ander nieuws gepost worden over hoe Tine, Sofie, Bart, Bruno en Axel toeleven naar de Ironman Hawaï. De blog wordt elke dag aangevuld. F1-kampioen Jenson Button gaf de kick-off met zijn succeswensen

 

Uplace Pro Triathlon Team grootste team in Kona.

Met Tine Deckers, Sofie Goos, Bart Aernouts, Bruno Clerbout en Axel Zeebroek stuurt het Uplace Pro Triathlon Team dit jaar vijf van zijn zes atleten naar het wereldkampioenschap Ironman Hawaï. 

Deze omvangrijke selectie, meteen de grootste delegatie onder de pro teams in de Ironman Hawaï, vormt de voorlopige bekroning van een sterk jaar met daarin vier overwinningen en acht podiumplaatsen in Ironman-wedstrijden. 

De Uplace-atleten zelf willen presteren in Kona: “Als je naar Hawaï gaat, moet het met ambitie zijn. Anders kan je beter thuis blijven.”

 

Vanaf zondag zullen Tine Deckers, Sofie Goos, Bruno Clerbout en Axel Zeebroek naar Kona, Hawaï reizen om zich ter plaatse voor te bereiden op het WK Ironman op 13 oktober. Bart Aernouts deed dit weekend in Las Vegas mee aan het WK halve Ironman en traint de laatste weken voor Kona in Arizona.

Kwalificatie voor het WK is niet eenvoudig. Slechts 30 pro vrouwen en 50 pro mannen kunnen zich op basis van hun resultaten doorheen het jaar kwalificeren voor de ultieme Ironman. Samen met de winnaars van de vorige vijf edities en van het WK 5150 triatlon, zorgt dat voor een totaal van 84 toptriatleten. Het Uplace Pro Triathlon Team is een opvallende aanwezige in dit selectief deelnemersveld: één op 17 profatleten in Hawaï zal de felgroene Uplace-outfit dragen.

Tine Deckers, Sofie Goos, Bart Aernouts, Bruno Clerbout en Axel Zeebroek hebben dit jaar dan ook hun kwalificatie afgedwongen met sterke prestaties:

Tine Deckers won de Ironman Nice voor de derde keer en pakte in Ierland haar eerste halve Ironman-titel.

Sofie Goos won in Brazilië haar tweede Ironman.

Bart Aernouts won de halve Ironman van Antwerpen voor de derde opeenvolgende keer, behaalde de tweede plaats in het EK halve Ironman en werd het voorbije weekend nog zesde in het WK halve Ironman.

Bruno Clerbout finishte derde in de halve Ironman van Rapperswil-Jona en vierde in ‘zijn’ Ironman Nice.
Axel Zeebroek behaalde de derde plaats in de Ironman St. George en in de halve Ironman van San Juan.

Voor Uplace team manager Ben De Wolf vormt dit sterke 2012 het bewijs dat de professionele teamaanpak rendeert: “Niet minder dan 23 keer stond er het voorbije anderhalf jaar een Uplace-atleet op het podium van een Ironman-wedstrijd, waarvan acht keer op het hoogste schavot. Als lid van het team genieten de atleten van voordelen waartoe ze anders geen of moeilijker toegang hebben. Dat gaat van gemeenschappelijke stages tot de beschikbaarheid van topspecialisten en -materialen en de ondersteuning van Uplace op het vlak van marketing, juridische zaken en boekhouding. Het zijn de dingen die hen hebben toegelaten betere atleten te worden en tegelijkertijd sterke resultaten neer te zetten.”

Voor de Uplace-atleten staan de komende weken volledig in het teken van Kona 2012. Zij vertrekken ambitieus naar Hawaï.


Tine Deckers
behaalde vorig jaar de twaalfde plaats, het beste resultaat ooit van een Belgische vrouw. Zij verlegt nu de lat: “Als je twaalfde eindigt in 2011, dan moet je gaan voor top-10 in 2012. Bij die eerste tien eindigen is absoluut mijn doel.”


Sofie Goos
gaat voor een goeie Ironman Hawaï zonder de rugproblemen die haar de afgelopen twee jaar tot opgave dwongen: “Een heel team van specialisten is ermee bezig geweest. Ik heb nu een stabilisatieprogramma dat mijn rug sterk moet maken voor Kona. Gezien mijn voorgeschiedenis ben ik natuurlijk voorzichtig in mijn voorspellingen, maar ik kijk ernaar uit om de beste Sofie te kunnen laten zien.”


Bart Aernouts
deed dit jaar in Melbourne mee aan zijn eerste volledige Ironman. Als specialist in de halve afstand staat Kona voor hem vooral in het teken van ervaring opdoen: “Ik ga om te leren en een verstandige wedstrijd te doen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik niet ambitieus ben. Ik wil vooral een goed resultaat neerzetten zodat ik kan terugkeren met een positieve Kona-kennismaking.”


Bruno Clerbout
finishte in 2009 in zijn eerste deelname aan de Ironman Hawaï verrassend als tweede Belg.

Hij wil er dit jaar opnieuw staan: “Als je naar Hawaï gaat, moet het met ambitie zijn. Anders kan je beter thuis blijven. In Kona geraken was een lange en turbulente reis, maar ik ga zorgen voor een goeie landing. Ik voel dat er een goeie prestatie in zit.”


Axel Zeebroek
kreeg vorige week pas te horen dat hij zich kwalificeerde voor de Ironman Hawaï. Hij wil zijn onverhoopte selectie maximaal laten renderen: “Vorig jaar heb ik ondermaats gepresteerd in Kona. Dit jaar werk ik samen met de teamspecialisten aan een optimale voedingsstrategie zodat ik kan laten zien wat ik waard ben in Hawaï.”


Bert Jammaer
kwalificeerde zich eveneens voor de Ironman Hawaï. Hij gaat voor de eerste keer in acht jaar echter niet wegens niet wedstrijdfit: “Als ik naar Hawaï ga, is het om er te presteren. En dat laat mijn conditie na de slopende Ironman New York niet toe. Toch heb ik een ambitieus najaar: ik wil er helemaal staan in de Ironman Cozumel in november.”