Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

BK crosstriatlon De Haan

Op zaterdag 22/9 organiseerde de sportdienst van De Haan het allereerste BK crosstriatlon.  De strijd om dé driekleur lokt steevast talentvolle atleten naar de start, dat was ook nu weer het geval.
De verlossende toelating werd gegeven en de Noordzee moest bedwongen worden.  Na een immer spectaculaire loopstart op het strand moesten de atleten de branding trotseren. De golven beukten op de atleten en meerdere atleten hadden het erg moeilijk de eerste boei te bereiken.  Menige liters zeewater kwamen terecht in de magen van de moedige zwemmers.  Maarten de Bolster kwam samen met Willem Brems uit het water.  De afstand op Ruben Geys en Paul Embrechts bleef echter beperkt tot minder dan een minuut.

Diegenen die een podiumplaats ambiëerden konden best voor Kris Coddens uit het water komen.  Vanaf het moment dat deze hardrijder de mountainbike ter hande neemt zijn er weinigen die hem kunnen volgen.  We waren daar nog getuige van op het EK in juli.  Daar reed hij zonder aarzelen naar voren toe.  Het resultaat was een zilveren Europese medaille!
Na 5 kilometer rijden ontstond er een kopgroep met Brems, Coddens en Embrechts.  Dit trio werkte goed samen en de kloof werd groter met de andere rijders.  Het rijden in deze kleine groep was een ongelofelijk voordeel doordat de wind mee scherprechter speelde.  Hardrijders als Moreel, Laurijsen, Verstraeten en Lammertijn werden op minuten gefietst.
Brems moest voorin de rol lossen op een van de weinige bochten die het parcours telde.  Embrechts voelde dat Coddens de betere man was en kreeg het moeilijker om het tempo hoog te houden.
Bij het lopen kon Embrechts een kleine kloof terug dichten.  Zijn energievat bleek uiteindelijk net te vroeg leeg te zijn.  In de laatste 2 kilometer versnelde Kris en hij liet zo zijn metgezel ter plaatse.
Willem Brems kon zijn derde plaats niet handhaven bij het lopen.  Ruben Geys bewees nogmaals over erg snelle hardloopbenen te beschikken.  Hij dichtte de kloof en klom mee op het podium.  Hij werd prachtig kampioen bij de U23 voor Verstraeten en Deleebeeck.
Bij de veteranen was het Jan van de Velde die kampioen werd.  Deze ervaren strandspecialist wist zijn krachten goed in te delen.  Vooral zijn looponderdeel was erg sterk.  Ervaren helduivel Chris Maes had het zwemmen behoorlijk overleefd en legde beslag op zilver.  Brons was voor Stefaan Lanszweert.
Opmerkelijke prestatie ook van Gino Minnebo.  Deze 50+er eindigde mooi 13de algemeen!  Hij ging in zijn categorie Marc Monden en Serge Messens vooraf.
Hoed af voor de dames die zich van hun sterkste kant lieten zien. Het is onbegrijpelijk dat er niet meer dames voor een nationaal kampioenschap komen opdagen.  De beperkte opkomst zorgde er voor dat de dames opvielen in het gezelschap.    Hun prestaties mochten meer dan gezien worden! Danielle Deley (D+24) kon nog net voor Lieselot Bossuyt (D40+) uit de Noordzee lopen.  Nadien was Lieselot te sterk tijdens de fiets en loopproef.
De atleten werden door de organisatie in de watten gelegd.  Zij werden super goed geïnformeerd en de wisselzone is ronduit een pareltje.  Bovendien konden de atleten voor 15 euro starten.  Menig atleet is er ook razend enthousiast over dat er eindelijk een BK crosstriatlon georganiseerd werd.
Misschien kan het fietsgedeelte met enkele uitspringers richting de duinen iets selectiever gemaakt worden.  Op die manier worden de atleten uit elkaar gesmeten en staat iedereen er alleen voor als er tegen de wind moet ingereden worden.    Dit zou de kampioenen Coddens en Bossuyt nog meer glans geven.  Maar kampioenen … dat zijn ze overduidelijk!