Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Verslag Kraftman Offroadtriatlon

In Rotem werd dé sensationele Kraftman Offroadtriatlon gehouden op zondag 23/9.  Yeray Luxem was enigszins verbaasd om Tim Van Daele en Paul Embrechts aan de start te zien.  Het BK van de dag ervoor had deze atleten niet thuisgehouden.  Buiten Tim en Paul deden ook Wouter Beckers en Koenraad Deraedemaeker (hopelijk vergeet ik niemand) dit complete offroadweekend.

De zwemstart weerklonk over het rustige kanaal en enkele snelle vissen hadden het erg moeilijk om rechtdoor te zwemmen.  Pas na enkele elleboogstoten, 3 gestresseerde vissen en 7 kilo afgebroken zeewier, werd er echt genoten van het heldere Limbugse water.  Luxem voerde de forcing, gevolgd door Lukas Dejonghe en Embrechts.  Van Daele had duidelijk betere armen dan de dag ervoor en volgde op korte afstand met Wim Claeys.

Tijdens het mountainbiken was het verschil in voorbereiding erg duidelijk.  Yeray kon met zijn parcourskennis en dubbel geveerde fiets bergaf het verschil maken op zijn uitdager.  Deze wist op het pittige intervalparcours de achterstand te beperken tot 1 minuut.  Van Daele volgde even verderop en kon zich ruim losmaken van zijn achtervolger Beckers, Lauwers en Ramaekers.


De loopproef werd aangesneden en Yeray bleef geruime tijd op 1 minuut voorsprong.  Vanaf  kilometer 4 tot het einde dwong Embrechts zichzelf tot het uiterste te gaan.  Luxem vertraagde echter niet en het verschil bleef op de meet 20 seconden.  Tim van Daele liep de derde looptijd en bevestigde zijn bronzen medaille. Beckers werd mooi vierde en dit maakte ook zijn zwaar triatlonweekend een prachtige belevenis.  Tim Neel liep een erg sterk laatste looponderdeel en kon nog enkele plaatsen goedmaken. Hij werd knap vijfde.
Peter Lauwers won bij de heren 40+.  Patrick Indestege(2de) en Bert Wellens(3de)moesten in de spurt uitmaken wie de tweede kon worden.
Silke Baumers, de dame van Brasschaat, won van Lien Suls.  Silke had een achterstand van 2 minuten aan de broek na het zwemmen.  Deze achterstand bleef hetzelfde tijdens het fietsen.  Tijdens het lopen toonde ze echter haar looptalent (23ste looptijd algemeen!) en liet ze haar concurrente ver achter.  Stefanie Lefevre volgde op enige achterstand en werd knap derde! Zij hield Els van Dijck af.
Wederom een mooie wedstrijd op een schitterend parcours.  Zonder twijfel een uitdaging voor iedereen die van mountainbiken en trail houdt.  Uiteindelijk doet het zwemmen er hier vrij weinig toe.  De echte tijdverschillen worden later gemaakt.  Proficiat JP voor je zoveelste feilloze organisatie!