Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
nieuwe triatlonclub 3TK officieel van start gegaan
Nieuws

nieuwe triatlonclub 3TK officieel van start gegaan

3TK LogoDe twee grootste triatlonclubs van Knokke-Heist, die beiden zijn aangesloten bij de triatlonfederatie, zijn maandag 10 september van start gegaan als 1 grote club. In het verleden was er al eens sprake geweest van fusioneren, maar deze plannen werden nooit doorgevoerd, tot de komst van het nieuwe zwembad Duinenwater van Sportoase. De nieuwe naam luid  â€œTri Team Knokke-Heist” of kort 3TK. De T in het logo staat centraal voor Team, Together, Training, Triatlon, …maar ook Toekomst!
Want triatlon leeft in Knokke-Heist, mede dankzij de fantastische Zwintriatlon en finishers triatlon, maar ook door de Iron kid die dit jaar meer dan 900 atleetjes aanzette tot sporten. “Hierdoor konden wij niet na blijven om ook een project uit te werken voor kids en jongeren tussen 6 en 17 jaar die de naam kreeg 3TKids. Dit project was een schot in de roos, mogen we zeggen”.
De inschrijvingen hiervoor kwamen begin van de zomer rustig binnen, maar begin september net voor de start van de trainingen schoten deze merkwaardig de hoogte in. Op een korte periode waren onze inschrijvingen verdriedubbeld en was het noodzakelijk om de groep tussen 6 en 12 jaar op te splitsen en extra uren aan te bieden om iedereen een zo’n goed mogelijk zwemtraining te kunnen aanbieden. “Met meer dan 100 jeugdleden mogen we ons momenteel de grootste club van België noemen. Maar grootheid is niet het belangrijkste, wel jongeren op een plezante manier aanzetten tot bewegen en sporten, maar ook talent laten ontplooien en de kans geven om te kunnen doorgroeien”.

Alle trainingen worden gecoördineerd door onze hoofdtrainer Luc DeVoogdt, die nog 9 trainers onder zijn vleugels heeft om alles vlot te doen verlopen. Trialonvereniging ’t Zwin stond gekend als een club voor recreanten en legde de basis voor vele zwemmers, die later doorgroeiden tot gedreven triatleten, Triatlonteam Knokke-Heist was meer gekend als een club met “grotere” (top)triatleten die zich vooral richten op een halve of volledige triatlon. Als 3TK staan we nu sterk als club voor kids vanaf 6 jaar, jeugd en volwassenen, waar elke sporter thuis is van recreant tot topsporter. Buiten de gezamenlijke trainingen organiseert 3TK ook enkele toffe activiteiten voor leden, zoals een mountainbike tocht, een toertocht met de koersfiets, een BBQ, als groep naar een buitenlandse wedstrijd gaan, misschien op trainingsweekend,…
Om alle ideeën uit te werken hebben ze gelukkig een 11 koppig bestuur klaar staan.

Op 21 september waren alle leden uitgenodigd om de club officieel in te zegenen samen met een glaasje. “Van dit ogenblik hebben we gebruik gemaakt om onze hoofdsponsor, die ook de hoofdsponsor van TVZwin was, namelijk Kurt Jodts van Immo Cauwe, eens flink in de bloemen te zetten en hem aan te stellen tot erelid van de club.”

Tri Team Knokke-Heist makes your sport fun.

Meer info op de website www.3tk.be