Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

SuperPhie brons in 70.3 Pays d’Aix

Iets voor 8 uur werd het startschot voor de tweede editie van de Ironman 70.3 van Pays d’Aix gegeven aan het meer van Peyrolles.

 

Na 1.9km zwemmen en een lang loopstuk richting de wisselzone melde Sophie De Groote zich als 4e dame, in haar zog gevolgd door Olivier Cardoen. Het fietsparcours, met 1200 hoogtemeters verdeeld over 4 beklimmingen, lag Sophie als gegoten, en ze maakte van haar 2 minuten achterstand na het zwemmen helemaal goed en vormde een groepje met met Delphine Pelletier (FRA), Mary Ellis (USA) en Jeanne Collonge (FRA). Zo kon ze als eerste wisselen, maar in het lopen moest ze de meerderen erkennen in Ellis en Collonge. Voor de eerste plaats werd fel gestreden, maar Ellis kon met een seconde voorsprong de overwinning bij de pro’s binnenhalen.

 

Oliver Cardoen finishte als 18, een positie waar hij tijdens de hele wedstrijd zicht op had. De winnaar werd Cyril Viennot, die na een sterk fiets en nog sterker loopnummer van een 8e overall plaats na het zwemmen helemaal naar voor knokte.

 

Veerle D’haese werkte zich na het zwemmen naar een tweede plaats in de F30-34 categorie. Emmanuel Spoiden reed de beste fietstijd in M40-44 en werd zo ook tweede, maar ook Philippe Malcolm M35-39 mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen.