Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

UPLACE hernieuwt steun aan Belgsiche triatlon

Strombeek-Bever, 26 oktober 2012 – Het Uplace Pro Triathlon Team gaat 2013 in met Tine Deckers, Sofie Goos, Bart Aernouts, Bert Jammaer, Bruno Clerbout en Axel Zeebroek. Hiermee verlengt hoofdsponsor Uplace zijn engagement tegenover het Belgische triatlon en de zes atleten die de afgelopen twee seizoenen deel uitmaakten van het Uplace Pro Triathlon Team. Het enige Belgische professionele triatlonteam werd in 2010 onder impuls van de lifestyle-vastgoedgroep opgericht. Het doel: binnen twee jaar Belgische topprestaties afdwingen in de internationale triatlonsport. Met 8 overwinningen en 23 podiumplaatsen in Ironman-wedstrijden is dat gelukt. “In die twee jaar hebben we de doeltreffendheid van onze professionele teamaanpak bewezen. Het potentieel en de ambitie zijn te groot om niet verder te gaan met dit unieke project én deze getalenteerde Belgische atleten. Daarbij blijven we de bakens verzetten. In 2013 leggen we de sportieve lat nog hoger,” aldus Uplace-voorzitter Bart Verhaeghe.

België heeft een rijke triatlontraditie, maar de sport evolueert snel. Het professionele deelnemersveld wordt steeds sterker en de nieuwe kwalificatieregels voor het WK Ironman in Hawaï zorgen voor een lang en zwaar seizoen. Hoe kan het Belgische talent een plaats aan de internationale top afdwingen? Uplace-voorzitter Bart Verhaeghe kwam in 2010 met een ambitieus antwoord: “Je kan die golf van professionalisering proberen bij te houden of er proactief op inspelen. Met het Uplace Pro Triathlon Team kozen we voor het tweede. In het toptriatlon van vandaag is immers alleen plaats voor atleten die zich 100% op hun sport kunnen concentreren en daarbij beroep kunnen doen op een volledig professionele omkadering en hoogstaande materialen,” aldus Verhaeghe.

 

Als het enige Belgische professionele triatlonteam introduceerde Uplace een nieuwe professionele teamaanpak. Team manager Ben De Wolf legt uit: “Het team zorgt voor een volledige omkadering en de beste materialen. Zo zijn er teamtrainers, gemeenschappelijke stages en topspecialisten. Uplace zorgt daarnaast voor ondersteuning op het vlak van marketing, juridische zaken en boekhouding. Dat zijn dingen waar Belgische proftriatleten vroeger alleen maar van konden dromen. Belangrijker is dat de teamomgeving zorgde voor betere atleten en sterke resultaten. Maar we zien ook nog veel potentieel binnen deze groep. De doelstellingen voor 2013, met natuurlijk een centrale rol voor de Ironman Hawaï, zullen nog scherper en ambitieuzer geformuleerd worden.”

De afgelopen twee jaar behaalden Uplace-atleten Tine Deckers, Sofie Goos, Bart Aernouts, Bert Jammaer, Bruno Clerbout en Axel Zeebroek 8 overwinningen en 23 podiumplaatsen in Ironman-wedstrijden. Met vijf atleten was het Uplace Pro Triathlon Team in 2012 het grootste pro team in de Ironman Hawaï. Bart, Axel, Bruno en Tine zorgden er voor maar liefst vier top-16 plaatsen.

 

 

 

In 2012 won Tine Deckers de Ironman Nice voor de derde keer en pakte ze in Ierland haar eerste halve Ironman titel. Sofie Goos zegevierde in de Ironman van Brazilië. Bart Aernouts won de halve Ironman van Antwerpen voor de derde opeenvolgende keer, behaalde de tweede plaats in het EK halve Ironman en werd zesde in het WK halve Ironman. Bruno Clerbout finishte derde in de halve Ironman van Rapperswil-Jona en vierde in de Ironman Nice. Axel Zeebroek behaalde de derde plaats in de Ironman St. George en in de halve Ironman van San Juan. Bert Jammaer pakte de tweede plaats in de halve Ironman van Antwerpen en de vierde in de Ironman van Lanzarote.

Op basis van die mooie resultaten gaat het Uplace Pro Triathlon Team in 2013 verder met dezelfde bezetting. De atleten zullen hun individuele ambities voor volgend jaar uiteenzetten tijdens de teamvoorstelling in januari 2013