Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
IM Cozumel: Sophie De Groote 2e, Bert Jammaer 3e!
Nieuws

IM Cozumel: Sophie De Groote 2e, Bert Jammaer 3e!

Sophie-de-groote-CozumelSophie De Groote heeft na een spannende finale de nipt zilveren plak in de Ironman van Cozumel veroverd. Ze volgde op 7 seconden van de winnares Mary Beth Ellis.

Bij de heren behaalde Bert Jammaer een knappe derde plaats, voorafgegaan door de Spanjaard Iván Raña Fuentes en Nederlander Bas Diederen.

 

Sophie De Groote keek na het zwemmen tegen een achterstand van 10 minuten aan Michelle Vesterby en Mary Beth Ellis (USA), maar kon dit gat met hulp van Yvonne Van Vlercken (NED) sterk verkleinen. Zo startte Sophie als vijfde aan de marathon, met de top 3 in het binnen bereik. Zo kwam ze nog heel dicht bij de eerste plaats, maar Mary Beth Ellis hield nog 7 seconden over aan de meet. Op bijna 6 minuten volgde Sonja Tajisch (GER), die het podium vervolledigde.

 

 

Ook Bert Jammaer voelde zich duidelijk goed, en ging stevig tekeer in het zwemmen, en kwam met slechts 2 minuten achterstand uit het water. In het fietsen kond Dirk Bockel (LUX) afstand nemen op Bas Diederen (NED) en Ivan Rana (SPA), maar zakte tijdens de loopproef helemaal weg. Diederen en Rana vochten onderling de strijd uit voor de eerste plaats, die makkelijk gewonnen werd door de Spanjaard.

Jammaer, die ook deel uitmaakte van de achtervolgende groep, die bij het inkomen van de wissel schrok dat die groep zo groot was geworden. “Ik dacht toen echt dat het vechten zou worden voor een plaats in de top-10. Maar ik had snel een goed ritme te pakken en kon meteen een aantal plaatsen opschuiven.”

Zo liep Jammaer al na twintig kilometer op de vierde plaats, om tien kilometer later de derde plaats te kunnen overnemen en niet meer te moeten afgeven.

Hij reageerde tevreden op zijn derde plaats: “Ik ben blij dat ik aan deze mooie, sfeervolle wedstrijd heb meegedaan en ben echt heel tevreden met dit resultaat in zo’n zware wedstrijd. Ik heb op het einde serieus afgezien, maar al bij al heb ik een constante wedstrijd afgewerkt. Nu kan ik de winter in met het puntenaantal dat ik vooropgesteld had voor de Ironman Hawaï van volgend jaar.”