Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nederlandse Danne Boterenbrood maakt overstap naar SMO-Specialized Team
Nieuws

Nederlandse Danne Boterenbrood maakt overstap naar SMO-Specialized Team

 

Danne Boterenbrood SMODeze week werd bekend gemaakt dat Danne Boterenbrood volgend jaar deel zal gaan uitmaken van het Meetjeslandse SMO-Specialized team.  De 27-jarige atlete, lid van de kernploeg van het NTC in Sittard, raakte eerder dit jaar haar contract bij Team4Talent kwijt.

Boterenbrood, die afgelopen jaar definitieve kwalificatie voor de Olympische Spelen in Londen miste maar wel een sterk debuut maakte op de langere afstand met winst in de Ironman 70.3 Lanzarote, had al eerder besloten haar bestaan als professioneel triatlete voort te zetten.  De Nederlandse profatlete wist het voorbije seizoen ook de prestigieuze Zwintriatlon op haar naam te schrijven.

SMO-Specialized is een Belgisch triatlonteam, zowel gericht op de korte en lange afstand. Meerdere bekende Belgische atleten, waaronder Olympia-gangers Simon de Cuyper en Peter Croes, maken deel uit van het team, dat zich tevens richt op de opleiding van jongere atleten.

 

Boterenbrood: “Het aanbod vanuit België kwam al snel na het nieuws van Team4Talent en was dusdanig goed dat ik het uiteindelijk boven andere mogelijkheden heb verkozen. De gemengde samenstelling van het team, duidelijke teamgeest en materiële ondersteuning trekken me erg aan en ik kijk er dan ook naar uit om volgend jaar onder de vlag van SMO-Specialized te racen.”

 

Meer informatie is te vinden op smo-specialized.be en op danneboterenbrood.com.