Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uplace Pro Triathlonteam 2013
Nieuws

Uplace Pro Triathlonteam 2013

uplace-sneeuwballen

Op het idyllisch, onder een dikke laag sneeuw gehuld, domain van het Kasteel van Bever, keek het Uplace Pro Triathlon Team tevreden terug op het seizoen 2012, maar keken ze vooral vooruit naar wat 2013 gaat brengen. De sfeer was alleszinds relax en ontspannen, er kon zelfs een sneeuwballengevechtje vanaf Laughing

 

 DSC1070

Hoewel er twijfels over hebben bestaan, heeft Uplace baas Bart Verhaeghe toch beslist om verder te gaan met het Uplace Pro Triathlon Team. De zeer bevredigende resultaten van vorig jaar en het partnership met BMC waren zeker doorslaggevende argumenten om dit sterke team al zeker voor de seizoenen 2013 en 2014 verder te laten bestaan.

In 2012 waren de ambities om goed te scoren in het seizoen om dan te schitteren in Hawaii. En dat hebben ze gedaan met 4 overwinningen en 9 podium plaatsen, om dan uiteindelijk met 5 van hun 6 atleten (Bruno Clerbout, Bart Aernouts, Axel Zeebroek, Tine Deckers en Sofie Goos) aan de start te komen met de 80 beste pro-triatleten ter wereld in de Ironman van Hawaii. 4 atleten scoorden daar dan nog eens binnen de top 16. Dat maakt het Uplace Pro Triathlon Team als een van de grootste, zoniet het grootste team, in het IM circuit.

Voor 2013 wordt de lat nog hoger gelegd. Het team blijft uit die zelfde 6 atleten bestaan. Zoals in eerder bericht aangegeven is Tine Deckers zwanger en gaat zij na de Ironman 70.3 van Zuid Afrika aanstaande zondag (20/01/2013) voor een poos op non-actief. Maar voor de overige atleten is meedoen voor ereplaatsen en rekenen met punten voor Hawaii niet voldoende. Doelstellingen zijn resoluut overwinningen pakken. Ook in Hawaii wordt de lat hoger gelegd. Elke atleet heeft zeker nog marge om te groeien. En door nog meer professionalisme in hun sport te leggen, zou ieder van de atleten er nog meer kunnen uithalen en beter doen dan in 2012.

Het team

Bruno Clerbout -  credit Bert StephaniBruno Clerbout
Het hoogtepunt van 2012 was voor Bruno Clerbout ongetwijfeld zijn onverhoopte zestiende plaats in de Ironman Hawaï. Maar ook in de halve Ironman van Rapperswil-Jona (derde plaats), de Ironman van Nice (vierde plaats) en de halve Ironman van Wales (vierde plaats) zette hij sterke prestaties neer. “2012 was voor mij het jaar om het mindere 2011 te doen vergeten. Pieter Timmermans zette me op korte tijd terug op de rails, nu komt het er op aan om de trein op volle snelheid te krijgen. Hawaï is het eindstation. Welke route ik zal volgen is nog niet helemaal duidelijk. Als ze maar mooi, uitdagend en niet te makkelijk is.”

 

 Axel ZeebroekAxel Zeebroek - credit Bert Stephani

 Ook voor Axel Zeebroek werd 2012 een goed jaar. Hij behaalde de derde plaats in de Ironman St. George en in de halve Ironman van San Juan en liep naar een knappe vijftiende plaats in de Ironman Hawaï. “Ik ben mentaal sterker uit 2012 gekomen. Het pakken van de derde plaats in mijn moeilijkste Ironman ooit in Utah en het succes van een meer agressieve Ironman Hawaï hebben mijn geestelijke en lichamelijke capaciteiten op scherp gesteld. Het doel voor dit jaar is al vroeg goeie resultaten neer te zetten zodat ik de kwalificatie voor Hawaï snel veilig kan stellen. Daarom begin ik dit weekend al aan mijn seizoen. Zo kan ik de voorbereiding op Kona optimaal aanvatten en er fris starten, zeker nu de rugproblemen waarvan ik vroeger last had onder controle zijn. Dit jaar is het podium halen mijn doel in elke wedstrijd waaraan ik deelneem. Ik wil wedstrijden winnen!”

 

Bert Jammaer - credit Bert StephaniBert Jammaer

Nadat heup- en achillespeesblessures voor een valse start zorgden, kreeg Bert Jammaer eind 2012 de goeie vorm te pakken met een derde plaats in de Ironman van Cozumel. In 2013 wil hij zich vooral laten zien in de Ironman van Zuid-Afrika en de Ironman Hawaï: “Ik begin 2013 met vertrouwen. Mijn laatste zes maanden van 2012 waren goed. Vooral in Mexico kreeg ik het gevoel dat ik weer een Ironman kan winnen. Ik mik dit jaar op sterke prestaties in Zuid-Afrika en in Kona. En natuurlijk blijft de Ironman Lanzarote een sentimentele favoriet omdat ik de wedstrijd al twee keer won. Dat wordt waarschijnlijk een alles of niets verhaal wegens weinig recuperatietijd na Zuid-Afrika.”

 

Bart Aernouts - credit Bert StephaniBart Aernouts

Bart Aernouts liet zich in 2012 internationaal opmerken met een derde opeenvolgende overwinning in de halve Ironman van Antwerpen, de tweede plaats in het EK halve Ironman en de zesde plaats in het WK halve Ironman in Las Vegas. Als rookie gaf hij in de Ironman Hawaï meteen zijn visitekaartje af met de snelste looptijd en een indrukwekkende elfde plaats: “2012 was voor mij een heel constant seizoen met enkele veelbelovende resultaten. De belangrijkste wedstrijden van het seizoen, Las Vegas en Hawaï, waren goed, al had ik er graag binnen de top-vijf en de top-tien geëindigd. Mijn hoofddoelen van 2013 zijn Nice en het WK halve Ironman, waar ik een podiumplaats wil pakken. Uiteraard wordt Hawaï ook belangrijk. Ik ambieer er de top-tien. Na mijn eerste deelname kan ik de wedstrijd beter inschatten en dit meenemen in mijn voorbereiding.”

 

Sofie Goos - credit Bert StephaniSofie Goos

2012 bracht voor Sofie Goos de tweede Ironman overwinning in haar carrière. In 2013 gaat ze dan ook voor nieuwe zeges en een overtuigende prestatie in Kona: “Mijn hoofddoelen voor het pre-WK seizoen zijn de volledige Ironmans van Mexico en Frankfurt. In Mexico wil ik meedoen voor de overwinning. In het sterk bezette Frankfurt is de ambitie een podiumplaats af te dwingen. In Hawaï geraken zou geen probleem mogen zijn, maar nu wil ik het er ook eens goed doen. Daarom gaan we dit jaar focussen op mijn fietsen. Uit loopwedstrijden blijkt immers dat ik een sterke loopster ben, maar in een Ironman komt dat er niet echt uit omdat ik niet fris genoeg van de fiets stap. Het doel is dus met een betere fietsprestatie het verschil te maken in Kona.”

 

Tine Deckers - credit Bert StephaniTine Deckers

Voor Tine Deckers staat het jaar natuurlijk in het teken van haar zwangerschap. Als alles volgens plan verloopt, bevalt ze midden juli van haar eerste kindje. Die aankondiging betekent echter niet het einde van haar profcarrière: “Ik heb een grote kinderwens, maar mijn sportieve ambities blijven onverminderd. Ik voel dat ik nog steeds progressie maak en de resultaten waren er de afgelopen jaren ook. Daarom wil ik ook per se terugkomen. Ik wil nog een paar jaar op het hoogste niveau blijven presteren. Als mijn lichaam en onze gezinssituatie het toelaten, wil ik vanaf november graag terug meestrijden voor de prijzen.”

Tine doet zondag nog mee aan de halve Ironman van Zuid-Afrika. Het wordt haar laatste wedstrijd tot na de bevalling: “Mijn dokter gaf gisteren het groene licht om mee te doen in Zuid-Afrika, maar ik ga er natuurlijk geen onnodige risico’s nemen. Daarna blijf ik zo lang mogelijk onder medische begeleiding verder trainen. Als atlete is het wennen om je lichaam zo te voelen veranderen zonder dat je er controle over hebt.”

 

Bob De Wolf - credit Bert StephaniBob De Wolf

Nieuwe team manager Bob De Wolf, aan de slag sinds 2 januari, neemt de fakkel van zijn broer Ben over. Hij krijgt meteen een stevige opdracht: “Om onze voorzitter te citeren: ‘The best is yet to come.’ Het is mijn job om die ambities te vertalen naar Ironman overwinningen en nog sterkere prestaties in Hawaï van alle Uplace-atleten. Met de juiste ingesteldheid, nog meer professionalisme en een verstandige planning is dat absoluut mogelijk.”. Bob is afgestudeerd als licentiaat LO en heeft de laatste jaren zijn sporen reeds verdiend in sport-commerciele jobs, onderandere als sales manager bij Adidas. Zelf is hij ook enkele jaren actief geweest in de triathlonsport en heeft dus het triathlonhart op de juiste plaats om het team te gaan leiden.

Samenwerking met BMC

Vanaf dit jaar kondigt BMC zich ook aan als co-sponsor. Uplace-voorzitter Bart Verhaeghe: “De resultaten van de afgelopen twee jaar van het team bewijzen de kracht van de teamaanpak in de triatlon. We zijn verheugd dat een grote naam als BMC mee zijn schouders wil zetten om het project nog krachtiger, professioneler en internationaler te maken. Samen kunnen we een project neerzetten dat ongezien is in de triatlonsport.”

Nieuwe website

Ook vandaag is de nieuwe website van het team gelanceerd. Na een zeer goeie beleving in verscheidene media (kranten, radio, TV en magazines) van de opbouw rond- en de wedsrtijd verslaggeving in Hawaii zelf, wil het team met de vernieuwde site nog korter op de bal spelen en het laatste nieuws nog sneller bij de mensen brengen: www.uplacetriathlon.eu