Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Inschrijvingen Boerekreektriatlon / BK Jeugd Team Relay.
Nieuws

Inschrijvingen Boerekreektriatlon / BK Jeugd Team Relay.

smo logoOp zaterdag 1 juni organiseert SMO-Specialized Triatlonteam ism. de gemeentelijke sportraad St-Laureins, de eerste editie van het BK Jeugd Team Relay

De triatlon teamaflossing gemengd is een spectaculair onderdeel in estafettevorm, waar de teamleden elk één minitriatlon afleggen.

Bij deze aflossingsformule bestaat elke deelnemend team uit 2 jongens en één meisje. De team relay staat op de nominatie om een Olympische discipline te worden, dit met 2 heren en 2 dames. 

 

Het publiek in St-Laureins kan zich verzekeren van een aantrekkelijk schouwspel door de afwisseling, hoge snelheden en wissels tijdens deze wedstrijd. 

Het wisselpark is centraal gelegen aan het sport- en recreatiecentrum De Boerekreek. Per reeks worden 20 jeugdteams toegelaten en er worden startreeksen voorzien voor jeugd C – jeugd B en tevens een aparte reeks jeugd A en junioren. 

Naast de BK-reeksen is er ook een open reeks voor jeugd en volwassenen, voor diegene die even willen proeven (minimum leeftijd 12 jaar). De inschrijvingen voor deze wedstrijd startten vanaf 10 maart via de online inschrijfmodule.

 

Aansluitend vindt om 14u de traditionele non-drafting kwarttriatlon plaats. De wedstrijd is reeds toe aan de 27e editie en mag zich met trots één van de oudste Belgische triatlons noemen.

Deze wedstrijd (B-label) maakt deel uit van het Flanders wedstrijdcircuit, waar 1.500m. wordt gezwommen, 42 km. gefietst en een afsluitende 10 km. loopproef over 2 lokale ronden. 

Een hertekend fiets- en loopparcours zal zorgen voor een mooie strijd in het landelijke Meetjesland.

De inschrijvingen voor deze kwarttriatlon zijn geopend vanaf op 1 maart. Daar zijn 400 startplaatsen voorzien, maar deze zullen spoedig de deur uit zijn.

Indien na 1 april nog plaatsen beschikbaar, kunnen ook atleten die niet zijn aangesloten bij de Triatlon en Duatlon federatie zich aanmelden. Alle info kan je terugvinden op boerekreektriatlon.be.