Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Opnieuw de vraag van 13 graden

Ondanks enkele warmere dagen was het een koud voorjaar. Net als vorig jaar laat dat zich merken bij de eerste wedstrijden van het triatlonseizoen.

Als de watertemperaturen het toelaten staat woensdag in Doornik het BK ploegentriatlon op het programma en wordt op zondag in Lille het BK sprinttriatlon en een ND 1/4 gehouden.

 

Update Doornik 29/04 20u12: informatie over timing toegevoegd

Of het water de noodzakelijke 13°C zal bedragen is de vraag. In Lille werd een temperatuur van 12°C gemeten, een halve graad hoger dan een week geleden. Hoewel de organisatie hoopt op goed weer om zo toch de triatlons te laten doorgaan heeft ze zich wel voorbereid op een eventuele duatlon.

De ND 1/4 triatlon wordt in dat geval een duatlon met afstanden 4-40-9, de sprinttriatlon zal een duatlon met afstanden 4-20-5 worden. In dit geval zal de wedstrijd niet als BK sprinttriatlon gelden, maar wel als een flanderscup drafting A wedstrijd aanzien worden.

 

In Doornik, waar enkele weken geleden nog een watertemperatuur van een keine 10°C werd gemeten, zou het gisteren 13,3°C geweest zijn, Trigt meldde vandaag via haar website nog een temperatuur van 14,1°C.

De starturen voor de wedstrijd werden maandagavond bekendgemaakt. Teams zouden een mail ontvangen hebben, met een timing voor zowel het zwemmen in het meer als in het zwembad.

Indien er in het meer gezwommen wordt zijn er twee korte pauzes voorzien. In deze pauze zou, na toestemming van de scheidsrechter, een verkenning van het fietsparcours mogelijk zijn.

In de timing van het zwemmen in het zwembad is geen pauze voorzien, waardoor de starturen voor de teams in beide opties zeer gelijkaardig zijn. Vermoedelijk zal de finale beslissing dus woensdagochtend genomen worden.

 

Timing meer

Timing zwembad