Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Francois Humblet in zetel naar duatlontitel

Bekijk hier het filmpje van Focus/WTV

 

We hadden hem zelf als favoriet getipt na vijf overwinningen de laatste weken, maar in Vlaanderen was Francois Humblet tot nu toe een grote onbekende. En dus kon hij zondag op het BK duatlon in een typische underdog rol kruipen tussen het ploegenspel van TRIGT en thuisploeg ETZ. Het Energy Team Zuidwest zag al snel één van zijn boegbeelden uitvallen: uittredend kampioen Gert Van Poucke had alweer last van krampen, net zoals eerder dit seizoen, en moest al in de eerste run uitstappen. Vooraan probeerde vooral Nicolas d’Harveng het verschil te maken in de eerste tien kilometer, maar na drie ronden fietsen kwam na een uitval van Glenn Laurens alles weer bij elkaar, met acht koplopers tot gevolg. Nicolas viel zelf nog weg bij de leiders na krampen in de laatste twee fietsronden, een gevolg van zijn aanslepende knieblessure.

 

Ook bij de mannen moesten dus de laatste vijf kilometer over winst en verlies beslissen. Thuisatleet Julien Brazy moest zich niks aantrekken van de titelstrijd. De Fransman liep snel weg van de tegenstand en schreef de overall overwinning in Wevelgem op zijn naam. Achter hem ontstond een spannende strijd tussen Francois Humblet, Glenn Laurens en Kenneth Vandendriessche. Humblet had de meeste energie over en liep naar zijn allereerste Belgische titel. Laurens pakte het zilver en Kenneth Vandendriessche was met het brons ook de nieuwe beloftenkampioen.

 

Francois Humblet besliste pas in allerlaatste instantie om te starten in Wevelgem. “Ik behaalde vorige week in l’Eau d’Heure mijn vijfde overwinning van het seizoen. Door het koude water werd het daar een duatlon en dat beviel me goed. Daarom besloot ik om het ook in het BK te wagen. De vorm is goed én ik had het voordeel dat ze me niet zo goed kenden. Tijdens het fietsen was het niet aan mij om te werken, dat was vooral voor TRIGT en ETZ en op die manier kon ik doseren, al moest ik in de tweede run nog alles op alles zetten,” aldus de 25-jarige Humblet, die pas aan zijn vierde duursportseizoen bezig is.

 

Podia BK Duatlon Mannen Wevelgem

1. Francois Humblet

2. Glenn Laurens

3. Kenneth Vandendriessche

 

Mannen Sen:

1. Francois Humblet

2. Glenn Laurens

3. Alexis Choteau

 

Mannen U23:

1. Kenneth Vandendriessche

2. Thomas Buyle

3. Tim Van Hemel

 

Mannen 40:

1. Olivier d’Haene

2. Filiep Parein

3. Jan Goddaer

 

Mannen 50:

1. Kurt Jurgens

2. Jan Verelst

3. Maurice Van Speybroeck

 

Mannen 60:

1. Michel Dewattines

2. Roberto Felaco

3. Roger Van Houtem