Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Vier op vier voor Brydenbach in Aarschot

Tim Brydenbach en de Hageland Power Triatlon, het is een geslaagd huwelijk. Zondag was de MDP Kipeo Karhu atleet voor de vierde keer op rij de sterkste in de 1/3de triatlon. De Kempenaar moest wel diep in het krachtenarsenaal tasten om voor de 4de keer in 5 jaar te winnen (in 2011 werd de wedstrijd wegens wegenwerken niet georganiseerd). Willem Brems maakte het Tim immers niet gemakkelijk. De SMO-Specialized atleet zit in de vorm van zijn leven, wat hij al bewees met een overtuigende zege in Kortrijk.

In Aarschot was hij anderhalve minuut sneller dan Brydenbach na het zwemonderdeel en tijdens de 60 km fietsen reed hij steeds verder weg van de concurrentie, ondanks stevig werk van onder andere Hannes Cool, Geert Janssens, Hans Moonen en Pieter Hélin. Maar in de afsluitende 15 km lopen ging Willem kopje onder. Hij zag zijn voorsprong op Brydenbach snel slinken en moest uiteindelijk de duimen leggen. Brydenbach won in 2u57’06 en hield nog 1’44 over op Brems. Die verzilverde wel zijn 2de podiumplaats tegen een oprukkende Hannes Cool, die 3de werd.

Bij de dames liet Debbie Verstraeten zien dat ze helemaal terug is. Ze stapte op ruim zes minuten van titelverdedigster Charlene Ottevaere uit het water, maar die voorsprong verdween zo goed als volledig tijdens het fietsen. In het lopen ging Channel Debbie er op en erover. SMO-Specialized atlete Ottevaere werd tweede op iets meer dan drie minuten. Louise Vandenbroucke mocht dan weer terugblikken op een geslaagd debuut op de langere afstand met een heel mooie derde plaats.