Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Rob Woestenborghs pakt goud en wereldtitel op Wereldspelen
Nieuws

Rob Woestenborghs pakt goud en wereldtitel op Wereldspelen

Rob Cali

Nu duatlon voor het eerst aan de Wereldspelen, zeg maar de Olympische Spelen voor niet-olympische sporten, werd toegevoegd, mocht België als duatlonland bij uitstek niet ontbreken. Met Rob Woestenborghs en vice-wereldkampioen Antoine Duvivier hadden we twee favorieten in het snikhete Cali in Colombia. Beiden maakten de verwachtingen waar. Rob pakte de overwinning en het eerste goud voor België op de Wereldspelen. Duvivier behaalde de zesde plaats. Aangezien Cali ook gold als WK duatlon voor de ITU mag Rob zich na 2008 voor de tweede keer wereldkampioen noemen.

 

De wedstrijd begon nochtans niet super voor Woestenborghs. De atleet uit Oudenaarde miste in het lopen de aansluiting bij de kopgroep, waar titelverdediger Emilio Martin én Antoine Duvivier het initiatief in het eerste lopen hadden genomen. Rob maakte een verschil van een halve minuut goed en slaagde erin halfweg de 40 km fietsen te ontsnappen. Samen met Roger Roca en Martin fietste hij 50 seconden weg van de tegenstand. En aan het einde van de fietsproef ging hij er helemaal alleen vandoor. Hij stond zijn eerste plaats niet meer af. Emilio Martin pakte het zilver voor Spanje. Het brons ging naar Fransman Benoit Nicolas.