Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Yeray Luxem bevestigt in Nisraman
Nieuws

Yeray Luxem bevestigt in Nisraman

yeray

Yeray Luxem mag nu al terugblikken op een sterk seizoen, met een aantal sterke ereplaatsen in het Xterra-circuit. Dit weekend bevestigde hij de goede vorm met een overtuigende overwinning in de 2de Nisraman. Voor deze extreme triatlon geldt na 1000 meter zwemmen in de barrage van Nisramont een combinatie van racefiets (42 km asfalt) en mountainbike (15 km offroad), aangevuld met een trailrun van 10 km. Yeray moest tot aan de mountainbikeproef zijn Sportevents-ploegmaatje Wouter Vander Mast naast zich dulden, maar nam op zijn geliefkoosde terrein defintief afstand. Kris Coddens was de enige die hem nog kon bedreigen, maar de nummer 4 van het WK offroad triatlon kreeg het gat van twee minuten niet meer gedicht. Kris ging nog wel over Wouter en pakte het zilver. Paul Embrechts knokte zich naar een verdiende vierde plaats.

bekijk de uitslag

 

Bij de dames kleurde het podium helemaal oranje. Maud Golsteyn, die op het WK offroad in eigen land na een valpartij verstek moest geven, pakte haar revanche met een klinkende zege. Als 22ste overall kwam de Nederlands-Limburgse als eerste dame over de streep. Saskia Elemans was tweede en Jantiene Hanessen pakte het brons. Katrijn Cuypers was eerste Belgische op een vijfde plaats.

 

De wedstrijd werd gekleurd door twee zware onweders, eerst nog zonder gevolgen tijdens het zwemmen, maar tijdens de mountainbikeproef sloeg de bliksem twee keer in aan de aankomstplaats. Onder andere de geluidsinstallatie en een deel van de timing moest er aan geloven. Gelukkig bleven alle atleten ongedeerd. Van de 115 deelnemers haalden er uiteindelijk 109 de finish.