Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Geen Bink in Kona

Marino Vanhoenacker past voor het de Ironman van Hawaï. Dat maakte hij bekend via zijn Facebookpagina.

Na zijn derde plaats in 2011 leek Bink Marino vorig jaar nog op weg naar winst in Kona, tot hij tijdens het lopen zonder energie viel en in een ambulance naar de finishzone gebracht werd.

 

 

De problemen startte enkele dagen voor de Ironman van Frankfurt. Marino voelde een zachte, maar niet hinderlijke, pijn ter hoogte van zijn buik. Al vanaf het zwemmen werd deze pijn echter direct merkbaar maar verdween tijdens het fietsen. Marino kwam op kop van de wedstrijd maar tijdens het lopen werd de pijn terug erger. Om de noodzakelijke punten voor Kona te vergaren liep hij de wedstrijd uit op een 17e plaats.

 

Het gehoopte herstel na de wedstrijd bleek onvoldoende, en de diagnose van de dokters kwam dan ook hard aan. Een stressfractuur en oedeem op het schaambeen zorgde voor de pijn, en het verstel hiervan verloopt niet snel.

 

Lopen blijkt op dit moment niet mogelijk, waardoor de voorbereiding voor Hawaï niet tijdig gestart kan worden. Enige optie voor Marino is om een rustperiode in te lassen, en het seizoen af te sluiten met een laattijdige Ironman, met Hawaï 2014 al in het achterhoofd.