Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Humblet voor Embrechts in de Gileppe Trophy

Vorig weekend stond op en rond het meer van La Gileppe een driedaagse triatlonwedstrijd gepland. In de “triptiek van de Gileppe” werden de tijden van iedere wedstrijd opgeteld en zo een algemeen klassement opgemaakt. Een veertiagtal moedige atleten stonden aan de start. Belgisch duatlonkampioen Francois Humblet zou een categorie te sterk zijn voor Paul Embrechts die op zijn beurt de Fransman Nicolas Hemet kon afhouden.

 

Op vrijdagavond kwamen 600 deelnemers aan de start voor de pittige loopwedstrijd van 9 kilometer. Francois Humblet, een Waalse atleet die traint met Loïc Helin, deelde de concurrentie een eerste klap uit. Phillippe Colson (5de ) en Paul Embrechts (6de) kregen direct een tik in het algemeen klassement.

 

Op zaterdagvoormiddag werd de duatlon voorgeschoteld. Antoinne Duvivier begon met een verschroeiend tempo aan de race. Daarachter begonnen Seppe Odeyn, Humblet, Buyle en Van Lieferinge samen aan de zware fietsproef. Na een bochtige aanloop kregen de duatleten de klim richting Botrange voorgeschoteld.Tijdens de fietsproef kreeg de koploper gezelschap van Humblet en Odeyn maar in het laatste lopen moesten ze de sterke Duvivier, die schijnbaar vlot wegliep, weer laten gaan. Toch blijkt “nieuwkomer” Seppe Odeyn over een enorm potentieel te beschikken. De winnaar van de Hel van Kasterlee bevestigde wat hij reeds deze winter in het korte werk liet zien, en wordt ook op de weg iemand om in het oog te houden.

Met de scherpste fietstijd toonde de Fransman Nicolas Hemet zijn tijdrijderscapaciteiten, waarmee hij zijn plek in het algemeen klassement zou verdediggen.

Op zondag was het tijd voor triatlon. Er werd gezwommen in het meer van de Gilleppe, wat dienst doet als drinkwater. Julien Hoeksema (FRA), Montoisy en Carpeaux dronken het minst en namen het voortouw tijdens het zwemmen. Michel Claire volgde als uniek gestroomlijnde en meer dan welgevormde vis op enige seconden.  Het fietsparcours van 45 kilometer was afwisselend en zorgde voor een natuurlijke schifting. De scheidsrechter konden dus ook genieten van de prachtige natuur, iets wat verbaasde toerrijders die op het parcours verzeilden ook deden. Hemet toonde zich alweer tijdens het fietsen, maar de snelste fietstijd was echter voor Francois Humblet. Hij walstte de concurrentie plat en had nog tijd over om paddestoelen te pIukken tijdens het lopen.

In de achtergrond konden Boris Rolin en Paul Embrechts de schade beperken op de andere podiumkandidaten. Zij zouden in het laatste loopnummer oprukken naar zilver en brons.   Bij de vrouwen won Michel Claire voor Maschke en Martens, uiteindelijk bereikten 325 atleten de finish.

Op zaterdag kon er ook in de natuurtriatlon gestart worden. Met Tim Van Daele, lid van de nationale crosstriatlonploeg, kon deze offroadtriatlon rekenen op een mooie winnaar.  Erik Vliegen eindigde mooi tweede met een knappe allroundprestatie. Hiervoor moesten de heren wel een van de beste Belgische bikers, Hossay Honders afhouden.

 

Met de triatlon decouvert voor beginners en minder getrainden en een aangepaste kinderwedstrijd kwam iedereen aan hun trekken. Toch waren er opmerkelijk weinig Vlamingen die de weg over de taalgrens verkennen.

 

Meer info: http://www.lagileppetrophy.be/nl/triptiek/infos. 
Uitslagen: http://www.chronorace.be/web2/Classements/ListeRapports.aspx?eventId=5561982648337