Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Rob Woestenborghs schrijft geschiedenis in Zofingen

Eén man is er ooit in geslaagd om in één en hetzelfde seizoen twee keer wereldkampioen duatlon te worden: Benny Vansteelant in 2000 en 2001. Zondag schreef Rob Woestenborghs als tweede Belg duatlongeschiedenis. Want nauwelijks een maand na zijn gouden medaille op de Wereldspelen en de bijhorende wereldtitel korte afstand was hij ook de sterkste op de lange afstand in Zofingen. Na een goede eerste run fietste Rob samen met Oliver Mott en Yannick Cadalen weg van de tegenstand. Cadalen deed een deel van het werk, maar toen Rob na 75 van de 150 km fietsen versnelde, konden zijn medevluchters niet meer mee. Tegen een overmacht van elf achtervolgers hield Woestenborghs vlot stand en hij wisselde met grote voorsprong.

In de afsluitende 30 km lopen wist hij zichzelf zegezeker. Na zijn tweede plaats vorig jaar bij zijn eerste deelname was het nu helemaal raak voor de atleet uit Oudenaarde. Hij won in 6u21. In de strijd om zilver en brons haalde de Zwitser Andre Moser het verrassend van de al even opvallende Michael Wetzel uit Duitsland.

“Ik ben supertrevreden met de wereldtitel”, vertelde Rob achteraf. “Ik had vorig jaar na de wedstrijd al gezworen dat ik terug zou komen om te winnen. Het liefst had ik het natuurlijk tegen Joerie opgenomen en je merkte ook dat het zonder hem een andere wedstrijd werd. Na 75 km kwam ik letterlijk alleen te zitten. De anderen konden toen niet meer mee”, aldus de nieuwe wereldkampioen, na Benny Vansteelant, Koen Maris en Joerie Vansteelant de vierde Belg die goud behaalt in Zofingen.

Ook Dorothee Meur pakte opnieuw goud in haar age group met een 15de plaats overall. Maurice Van Speybroeck pakte brons en Jan Meysmans was goed voor zilver, terwijl Wouter Meeus, drie weken geleden papa geworden, net naast het podium greep. Chris van Gompel stapte zoals aangekondigd uit na één ronde fietsen (wegens overtraind), een ronde later moest ook een zwaar ontgoochelde Jochen Neyrinck opgeven na rugproblemen.

Bij de korte afstand was er nog een knappe zevende plaats voor Wim Vanleene, die een paar keer haasje over speelde met Sam Lepoutre. Lepoutre werd achtste.

Bij de vrouwen ging de wereldtitel voor het tweede jaar op rij naar de Zweedse Eva Nyström. De runner-up van de Ironman Kalmar ging er na de eerste run hard vandoor. Ze bouwde een gigantische voorsprong uit en haalde het vlot. Zij kan vanaf nu focussen op Hawaii waar ze ook aan de start komt. Het zilver ging na een supersterke run naar de de Duitse Julia Viellehner. Brons was er in een eindsprint voor Ruth Brennan Morrey uit de US. Zij klopte in de laatste meters thuisatlete Barbara Schwartz. Bij de elite dames waren er geen Belgische deelneemsters.

Cindy Vandecasteele werd derde in haar age group in de open categorie.