Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wedstrijdverslag Axel Zeebroek & Sofie Goos – Ironman Luxemburg 70.3
Nieuws

Wedstrijdverslag Axel Zeebroek & Sofie Goos – Ironman Luxemburg 70.3

Axel Zeebroek en Sofie Goos zorgden op 8 september voor een dubbele overwinning voor het Uplace Pro Triathlon Team in de halve Ironman van Luxemburg. 

Axel LUX1

Sofie LUX1

foto’s David Pintens

 

Axel leidde de wedstrijd van start tot finish en eindigde met een tijd van 03:49:28. De Duitsers Patrick Lange (03:54:25) en Horst Reichel (03:56:03) vervolledigden het podium bij de mannen. 

Sofie (04:21:27) was in een spannend loopnummer net vijf seconden sneller dan Susie Hignett (GB; 04:21:32). Natascha Schmitt (Duitsland; 04:27:44) werd derde.

Wedstrijdverloop

Axel Zeebroek maakte er een tour de force van in Luxemburg. Hij kwam met een halve minuut voorsprong uit het water en duwde op de fiets meteen door. Zijn voorsprong klom van twee minuten na 40 kilometer tot meer dan zes minuten na 90 kilometer. Dankzij een sterke loopprestatie zag Axel die comfortabele voorsprong nooit meer bedreigd. 

 

Sofie Goos moest dan weer hard knokken voor haar titel. Na een mindere zwemprestatie moet ze, met Hignett in haar kielzog, 1:45 op een kopgroep met Dittmer, Warriner en Schmitt goedmaken. Dat lukte, ondanks een uitschuiver op het gladde wegdek, na ongeveer 45 kilometer. Nadat Dittmer moest afhaken, reden Sofie, Hignett en Warriner samen de transitiezone binnen.
Dankzij een razendsnelle wissel kon Sofie enkele seconden voor de andere twee beginnen te lopen. Ze bouwde gestaag een voorsprong op van meer dan een minuut. Maar terwijl Warriner kraakte, zette Hignett een remonte in in de allerlaatste kilometers. De twee vrouwen maakten er een spannend gevecht van waarin Sofie uiteindelijk aan het langste eind trok.

 

Reacties

Axel Zeebroek genoot nog na van zijn tweede Ironman titel (in 2009 won hij de halve Ironman van Monaco): “Zo’n overwinning is natuurlijk leuk. Nochtans ging het minder makkelijk dan het wedstrijdverloop doet vermoeden. Zeker op de fiets voelde ik me niet echt goed, ook al was ik blijkbaar wel sterk. Toen ik halverwege hoorde dat ik twee minuten voorsprong had, wist ik dat ik goed bezig was. In de halve marathon heb ik de eerste ronde hard doorgelopen tot ik even moest stoppen om te bekomen van steken. Daarna heb ik de wedstrijd gecontroleerd uitgelopen. De laatste 500 meter, dat was echt genieten. Ik denk dat ik iedereen die er stond een high five heb gegeven. Nu volgen er een paar dagen rust. Daarna trek ik naar Lanzarote voor een laatste trainingsstage voor de Ironman Hawaï.”

 

Sofie Goos moest toch even bekomen van de spannende finish: “Het was echt schrikken toen ik Hignett ineens achter me zag. Met nog vijf kilometer te gaan had ik nog een minuut voorsprong, dus ik dacht dat ik de zaak onder controle had. Goed dat ik toch nog achterom keek en dat ik een sprintje in de benen had.”  Voor Sofie was het de zesde Ironman titel: “Zo’n Ironman wedstrijd winnen geeft toch altijd een boost. Ik was donderdag van mijn hoogtestage in Font Romeu teruggekeerd en dan is het altijd afwachten of je goeie benen hebt. Maar ik heb hard getraind in Frankrijk, dus ik was met vertrouwen aan de wedstrijd begonnen. Niet dat ik echt goed gezwommen heb. Toen de kopgroep wegzwom, moest ik een gat laten vallen. Op de fiets vlotte het prima tot ik in een bocht onderuit ging. Ik deed nog teken naar de vrouwen achter me dat de weg glad was en toen lag ik er zelf. Maar binnen drie tellen zat ik al terug op de fiets en ik merkte wel dat het niet erger was dan een paar schaafwondjes. Het lopen ging goed, maar ik moest wel hard werken om het gaatje dat ik na de wissel had gemaakt groter te maken. En dan kwam Hignett op het einde toch nog terug. Maar kom, ik kan er ondertussen al terug mee lachen dat het zo spannend werd. Nu kijk ik er vooral naar uit om even thuis te zijn en om volgend weekend als aftraining in Mechelen nog eens een wedstrijd in eigen land te doen. Daarna werk ik waarschijnlijk de laatste trainingen voor Kona in eigen land af.”

 

Links

Herbeleef de Ironman 70.3 Luxemburg
Volledige resultaten.