Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wedstrijdverslag Bart Aernouts WK Ironman 70.3 Las Vegas
Nieuws

Wedstrijdverslag Bart Aernouts WK Ironman 70.3 Las Vegas

Bart Aernouts van het Uplace Pro Triathlon Team eindigde zondag 8 september als 13e op het WK halve Ironman in Las Vegas. 

De wedstrijd werd een teleurstelling voor Bart: hij had gemikt op een plaats in de top-10, met een podiumplaats als ultieme doel. Door een mindere zwemprestatie -hij kwam als 43e uit het water- moest Bart al meteen achtervolgen.

BartAernouts LasVegas

De Duitser Sebastian Kienle (03:54:02) won de wedstrijd voor de tweede opeenvolgende keer. Terenzo Bozzone (Nieuw-Zeeland; 03:56:06) werd tweede, Joe Gambles (Australië; 03:56:55). Bart eindigde op zeven minuten van de winnaar (04:01:03). Bij de vrouwen ging de titel naar de grote favoriete Melissa Hauschildt (Australië; 04:20:07). Heather Jackson (VS; 04:25:19) en Annabel Luxford (Australië; 04:25:59) stonden naast haar op het podium. 

Wedstrijdverslag

De achterstand in het zwemmen beperken, dat was het eerste doel van Bart. Net dat lukte vandaag niet. Na 27:36 kwam hij als 43e pro man uit het water, op ruim 4 minuten van snelste zwemmer Amberger. In het fietsgedeelte werd het meteen duidelijk dat Bart echt geen goeie dag had. Bart werkte zich nog wel op, maar niet zo overtuigend als anders. Toch kon hij als als 24e aan de halve marathon beginnen. Ook daarin moest Bart vechten. Op karakter kon hij alsnog naar de 13e plaats opschuiven.

 

Reactie

Bart Aernouts had nog geen enkele off-day dit jaar. Tot vandaag: “Ik voelde me gewoon niet goed. Elke meter was hard werken en afzien. Het begon al in het zwemmen.
Ik wist dat er een hoop sterke zwemmers waren en een aantal minder goeie. Er was niet echt een middenmoot. En ik kon niet mee met de kopgroep. Maar op de fiets vlotte het ook niet echt en dan wordt het natuurlijk een lange wedstrijd. Want als je je goed voelt, vliegt de tijd. Dus werd mijn doel om ervoor te blijven gaan, zeker toen ik het in de eerste ronde van het lopen lastig kreeg. Uiteindelijk ben ik blij dat ik doorgezet heb en ik ben wel mooi opgeschoven naar de 13e plaats. Maar ik was gekomen voor beter.
Dat zat er vandaag echt niet in. Dit is het WK. Hier kan je niet derde worden als je niet 100% bent. Ik heb er vandaag dan ook veel zien stoppen.
Op zich is één slechte wedstrijd op een jaar geen drama. Maar ik had van het WK één van mijn hoofddoelen gemaakt. Ik zoek graag de wedstrijden op met de zwaarste tegenstand om die krachtmeting aan te gaan. Ik wilde hier dus echt staan, ook omdat er zoveel mensen waren meegereisd om me te ondersteunen. Maar kom, we zullen de race dan maar bekijken als een goede training voor Ironman Hawaï op 12 oktober.
Die wedstrijd staat natuurlijk ook met stip genoteerd in mijn agenda.” 

 

fotograaf Chase Stevens

 

Links

Herbeleef het WK Ironman 70.3 Las Vegas.

Volledige resultaten.