Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

3e Reuzen van Wetteren crossduatlon 29 september

Op 29 september 2013 organiseert Triatlon & Duatlon Wetteren VZW de 3e editie van de Reuzen van Wetteren crossduatlon. Net als vorig jaar wordt sport- en recreatiedomein De Warande in Wetteren de uitvalsbasis voor deze stevig uit de kluiten gewassen duatlon. Met 12 km lopen, 55 km mountainbiken en nog eens 8 km lopen is dit allerminst een wedstrijd voor doetjes.

De belangrijkste obstakels (13 per ronde) op het mountainbikeparcours kregen een naam en werden aan de hand van sterren op hun moeilijkheidsgraad beoordeeld. Zet je alvast schrap om het ‘Karrespoor****’, ’t venijn van de Rode Ree ***** en het moeras van Smetlee *** te bedwingen.

De winnaar bij de dames mag zich een jaar lang ‘Reuzin van Wetteren’ noemen. De winnaar bij de heren kroont zich uiteraard tot de ‘Reus van Wetteren. Vorig jaar kaapten respectievelijk Jim Thijs en Miek Vyncke de oppergaai weg. Benieuwd wie er op 29 september het begeerde Reuzen van Wetteren shirt mag aantrekken?

 

De naam van de wedstrijd verwijst naar de Reuzen van Wetteren, die tot de oudste van het land behoren. Uiteraard benadrukt de naam ook wonderwel bij het heroïsche karakter van de wedstrijd.

 

Ook de liefhebbers van de kortere afstanden komen bij ons aan hun trekken. Er is een recreatieve crossduatlon en een duo crossduatlon met voor iedereen haalbare afstanden: 4 km lopen, 18,5 km mountainbiken en nog eens 4 km lopen.

 

Op 29 september vindt ook het wereldkampioenschap Wielrennen op de weg plaats. Wielerfanaten, supporters en sporters hoeven niet te kiezen tussen de Reuzen van Wetteren en het WK Wielrennen. U kan in een sfeervolle omgeving napraten over uw heldendaden en ondertussen genieten van de  prestaties van onze wielrenners.

 

Het programma

10u00: start recreatieve crossduatlon en duo crossduatlon

10u10: start Reuzen van Wetteren crossduatlon

Vanaf 14.30 uur: uitzending WK wielrennen op Groot Scherm

 

Inschrijven

Voorinschrijven kan uitsluitend via de inschrijfmodule op triatlonduatlonwetteren.be:

De voorinschrijvingen sluiten op zondag 22 september. Daarna zijn er enkel daginschrijvingen mogelijk.

 

Meer weten? triatlonduatlonwetteren.be