Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wedstrijdverslag CISM Triathlon Tournement Knokke 2013
Nieuws

Wedstrijdverslag CISM Triathlon Tournement Knokke 2013

CISM1Woensdag, 4 september 2013 om 1330Hr werd in Knokke de start gegeven van de 15e Zwintriathlon. Het werd een wedstrijd in de wedstrijd, in wave 2 namelijk startten samen met de Pros ook 25 atleten van de nationale militaire ploegen Triatlon van Brazilië, Duitsland, Luxemburg, Nederland en België. Het Belgische wereldkampioenen team van 2012 bij de Masters was het 6e team voor deze CISM (Conseil International du Sport Militaire).

Door forfait van het Franse wereldkampioenen team werd Brazilië uitgenodigd om aan deze regionale Europese CISM deel te nemen. De vice-wereldkampioenen waren een waardige vervanger voor de Fransen. Drievoudig olympisch deelnemer Moreira Juraci behoorde tot het kransje van de kandidaat winnaars overall.

De Brazilianen waren dan ook uitgesproken favoriet om deze CISM te winnen.

Het Belgische team kwam met heel wat vraagtekens aan de start.
Door verschillende buitenlandse opdrachten was de conditie van Dennis Devriendt niet optimaal.
CISM2Kevin Maggen had nog last van zijn blessure na de ironman van Frankfurt, waar hij 1e werd in zijn age group, Hans Moonen was hersteld van zijn voetblessure maar had toch wel wat trainingsachterstand. De youngsters in het team, Pieterjan Penne en Lowie Dewitte hadden dit jaar al mooie dingen laten zien, maar zouden ze standhouden tussen de toppers in wave 2?

Het Duitse, Luxemburgse en Nederlandse team hadden heel wat nieuwelingen in hun rangen en het was dus moeilijk in te schatten wat zij in hun marge hadden.

 

 

 

De wedstrijd bracht duidelijkheid; Vinicius Fernandes Marcus kwam als 2e algemeen uit het water in wave 2, zijn landgenoten Moreira en Reboucas volgden op enkele seconden, Dennis Devriendt en Lowie Dewitte konden de schade beperken tot een kleine minuut. Fernandes en Moreira gingen tijdens het fietsen verder op hun elan, maar ook Lowie Dewitte en Hans Moonen reden sterk. Dennis Devriendt vond de benen niet en zakte terug. Fernandes kwam als eerste militair aan in de transtiezone, gevolgd door Moreira , Lowie Dewitte volgde op 2′ als eerste Belgische militair met nog 40″ voorsprong op Hans Moonen. Ook Pieterjan Penne had de achtervolging ingezet en volgde op één minuut van Lowie.

 

CISM3Tijdens het lopen namen de 2 Brazilianen verder afstand, Lowie Dewitte was te diep gegaan bij het fietsen en betaalde de tol daarvan, hij wordt uiteindelijk ingehaald door Hans Moonen, Pieterjan Penne, de Nederlandse routinier Henk Elbertsen en in extremis door de derde Braziliaan Reboucas Wesley , in deze volgorde.

GOUD voor Fernandes Marcus, ZILVER voor Moreira Juraci en BRONS voor Hans Moonen. Pieterjan Penne werd zeer verdienstelijk 4e, Henk Elbertsen 5e, de derde Braziliaan Reboucas Wesley 6e met 3″ voorsprong op Lowie Dewitte die in zijn eerste CISM mooi 7e eindigde.

Fernandes Marcus stond eveneens op het OVERALL podium, hij werd 3e na de winnaar Pieter Hemerijck en Maarten Van Riel.

 

 

Team Ranking: 1. Brazilië, 2. België, 3. Nederland, 4. Belgische Masters, 5. Luxemburg, 6. Duitsland.

 

Guido De Rore

TeamCapt NMP TRI