Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Bart Colpaert (EFC-ITC) wint Challenge Almere-Amsterdam in 8u. 34′ 53″

Bart Colpaert (EFC-ITC) wint Challenge Almere-Amsterdam in  8u. 34′ 53″

 

“Ongelooflijk!!! De volledige Challenge Almere gewonnen vandaag! Een superzware editie in helse omstandigheden. Zowel fietsen als lopen een stuk te veel en toch eindelijk eens de marathon onder de 3u! Bedankt voor de massale berichtjes! Dit wordt efkes genieten hoor! Onderweg veel steun van de vele meegereisde supporters van Efc-Itc! Ook de beleving op het thuisfront is formidabel! Thanks allemaal!!!!!!!”

Voor Bart Colpaert was het de allereerste keer dat hij een volledige triatlon op zijn naam schreef.

Vorig jaar was Colpie al de sterkste op de halve afstand in Almere. Dit jaar werd de Holland Triathlon voor de 31ste keer gehouden, voor het eerst binnen het internationale Challenge circuit. En dus mag Colpaert zich de eerste winnaar noemen van de Challenge Almere-Amsterdam zoals de wedstrijd voluit heet. Bart zat na het zwemmen vlak achter de winnaar van de Challenge Wanaka, Dylan McNeice. De Nieuwzeelander was echter ziek geworden vlak voor de wedstrijd en zou later vooraan wegvallen. Halverwege het fietsonderdeel nam Colpie de leiding stevig in handen om die niet meer af te staan. Hij haalde het in 8u34 voor de Duitse ex-winnaar Georg Potrebitsch en Nederlands kampioen Erik-Simon Strijk. Even later maakte Hannes Cool het EFC-ITC feestje compleet met een straffe vijfde plaats. Olivier Esser werd 15de en eerste age grouper en Nelis Pex pakte de 17de plaats.

Op de halve afstand mocht onze landgenoot Ruben Geys mee op het podium. Na een hardbevochten wedstrijd was hij maar wat tevreden met brons. De winst ging naar de Duitser Simon Jung, voor de Oostenrijker Philip Podsiedlik. Hannes Callebaut was 19de en pakte zilver bij de U23. Bij de dames was er Belgisch goud bij de U23 na de schitterende vierde plaats van Silke Baumer. En op dezelfde halve afstand pakte Filip “papa” Colpaert overigens goud bij de H55.

 

Uitslagen Challenge Almere-Amsterdam