Nieuws

Yeray Luxem eindigt 2de in de Europese XTERRA Ranking

Yeray Luxem werd zondag 8 sept. 3de in XTERRA European final te Cranleigh, Engeland. Hierdoor verdedigde hij na een sterk seizoen met succes zijn 2de plaats in de ranking.

De wedstrijd op zich werd een ware triller. Na een relatief comfortabel zwemgedeelte waarin hij de 3de groep op sleeptouw nam kon hij op de fiets snel opschuiven naar de 2de plek. Op dat moment 2′ achter Allen, maar voor zijn belagers in de puntenstand en de leider van de Europese tour Hector Guerra en Nicolas Lebrun. In het begin van de tweede loopronde maakte hij jammer genoeg een  foute loopkeuze waardoor hij diep in een moeras terecht kwam. Zo verloor hij veel tijd en energie, waardoor hij zijn 2de positie in de wedstrijd nog verloor. Toch was hij zeer tevreden met dit resultaat.

“Het doel op zich was vooral om mijn ranking in de Europese tour te verdedigen. Maar eens de wedstrijd situatie zodanig wijzigde en ik naderde op koploper Allen zette ik alle zeilen bij opzoek naar de winst. De steun van aanwezige familie en vrienden plus de gedachte aan de winst maakte me wat overmoedig waardoor de tank de laatste kilometer volledig leeg was. Mooi dat ik het seizoen opnieuw kan afsluiten met een podiumplaats. Ondertussen al de 5x” aldus Yeray.

De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door de Australiër Ben Allen voor local Sam Gardner die Yeray nog net voorbij sprintte voor de finishlijn.

Niels Ost eindigde zijn XTERRA jaar met een mooi 30ste plaats en werd zo eindwinnaar in de age group 20 tot 24.