Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgen presteren sterk in Londen
Nieuws

Belgen presteren sterk in Londen

Belgen U23

De voorbije week stonden de ITU finalewedstrijden op het programma in Londen. Van woensdag tot zondag konden zowel junioren, elites als age groupers het beste van zichzelf geven op het Olympisch parcours van vorig jaar. De eerste Belgische deelname was meteen goed voor het podium! Claire Michel zorgde er op het WK aquathlon (zwemloop) meteen voor het zilver. De overwinning ging naar Irina Abysova (RUS). Donderdag was het jammer genoeg enkel de beurt aan enkele Belgische beloften om hun WK debuut te maken. Dit jaar stonden er namelijk geen Belgische Junioren aan de start van het WK wat op de sociale media veel reactie uitlokte. Ook de VTDL heeft hiervoor reeds de nodige oplossingen bedacht en gaat de topsportstructuur bijsturen vanaf 1 juli 2014.

 

 

’s Ochtends was het de beurt aan Sofie Hooghe (NLT) om het voorbeeld te geven bij de dames U23. Na een sterke zwembeurt en een snelle wissel kwam ze in de 2de fietsgroep terecht. Het numerieke overtal in deze groep zorgde ervoor dat tijdens het fietsen de koplopers werden ingehaald. Na een snelle tweede wissel van Sofie kon ze mee vooraan het lopen aanvatten. Tijdens de loopproef werden er 2 groepen gevormd met Sofie in groep 2 strijdend voor de 10de plaats. Met een looptijd van 36 minuten en een sterke eindsprint behaalde Sofie een 11de plaats!

Een  goed uur na de dameswedstrijd was het aan Jelle Geens (SMO-Specialized), Marten Van Riel (SPTC) en Peter Denteneer om deze prestatie minstens te evenaren. Voor de wedstrijd raakte echter bekend dat Jelle Geens niet zou starten door problemen met zijn evenwichtsorgaan. Ook Peter Denteneer zou de wedstrijd niet beëindigen door een stressfractuur aan de enkel. Hij zou er in het zwemmen en fietsen wel alles aan doen om Marten zoveel mogelijk van dienst te zijn.

Zowel Marten Van Riel als Peter zwommen steeds mee vooraan in de wedstrijd waarbij er niet echt veel afscheiding was na het zwemmen. Het verschil tussen de eerste en tweede fietsgroep 1 en 2 werd gemaakt in de wisselzone. Marten kende een snelle wissel en zat meteen in de kopgroep, Peter wisselde, mede door zijn blessure, iets trager en kwam in groep 2 terecht. Terwijl Marten regelmatig mee het tempo bepaalde in de kopgroep zorgde Peter voor het nodige afstoppingswerk in de achtergrond en stapte uit noodzaak uit de wedstrijd op 2 ronden van het einde.

Met een voorsprong van 35 seconden kon de kopgroep aan het lopen beginnen. Met een ijzersterke 32’02 in de afsluitende 10 kilometer behaalde Marteneen fantastische 10de plaats! De overwinning was voor de Fransman Pierre Le Corre voor Alarza (ESP) en Wilson (AUS).

Op zaterdag en zondag stonden de wedstrijden voor elites op het programma. Op zaterdag was het de beurt aan Katrien Verstuyft (ATRIAC). Na de zwemproef had ze een achterstand van 45 seconden op kop van de wedstrijd. Hiermee was alles nog mogelijk maar door een gebrek aan tempo in haar fietsgroep groeide de kloof met de kopgroep naar een voorsprong van meer dan de 1’30. Katrien moest dus alles op het lopen zetten om nog op te schuiven in de uitslag. Met een sterke looptijd van 34’58 eindigde ze op een sterke 24ste plaats!  Katrien hoopte met een beter resultaat terug naar huis te kunnen keren maar een 14de looptijd bevestigde nog maar eens haar talent!

Zondag was het de beurt aan Simon De Cuyper om de succesvolle week compleet te maken, en of hij dat deed… Na enkele tegenvallende wedstrijden in het WTS circuit dit jaar was het uitkijken naar een topdag zoals hij er dit jaar al meerdere had op de Franse GP’s en het BK in Brasschaat. Na een sterke zwembeurt en een snelle wissel bevond Simon zich in de 3de fietsgroep met daarin veel toppers zoals Mola, Vidal, Hauss,… Deze groep reed al snel naar de tweede groep om dan verder jacht te maken op de kopgroep van 13 man. Met een kleine achterstand van 30 seconden kon Simon het lopen aanvatten. Met uitstekende loopbenen en de snelle lopers Hauss, Riederer en Murray voor zich kon Simon nog heel wat atleten inhalen en eindigde hij op een fantastische 15de plaats! Deze plaats levert hem heel wat punten op in de WTS ranking en het nodige vertrouwen en motivatie voor volgend seizoen(en).

Deze tweet vlak na de wedstrijd was maakte dat meer dan duidelijk: “Gisteren 15e geworden op WK Olympic Distance bij de elite! Eindelijk dat BAM! resultaat waar ik al een tijdje op wacht! #london #roadtoRio”