Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Maxime Richard wint Olympische strijd in de Grotten van Han
Nieuws

Maxime Richard wint Olympische strijd in de Grotten van Han

250m mountainbiken, 350 lopen en 250m kajakken in de Grotten van Han: dat was de uitdaging waar 25 atleten afgelopen zaterdag voor stonden.

Evident? Niet als je weet dat het om een sprinttriatlon gaat: een explosieve, individuele time-trial langs oplopende paden en smalle spelonken waarbij elk foutje genadeloos afgestraft wordt en behendigheid een absolute must is. 

redbullecaveman

Aan de start naast een pak triatleten dan topsporters zoals negenvoudig wereldkampioen trial bike Kenny Belaey, Belgisch kampioen 800m Jan Van Den Broeck en tienkamper Thomas Van der Plaetsen

Met Arnaud Dubois (Olympisch atleet BMX Londen 2012), Michael Bultheel (400m horden en 4x400m) en Maxime Richard (tweevoudig wereldkampioen wildwater kajak) stonden zelfs drie Olympische atleten aan de start. 

Snelste van het pak was Maxime Richard, tweevoudig wereldkampioen kajak wildwater sprint. Hij won goud in 3 min 37 seconden en haalde het nipt voor Bart Stienen en zijn broer Jerome Richard, die respectievelijk tweede en derde werden. Maxime Richard is nu de allereerste Red Bull Cavemen.

 

Bekijk en deel de spectaculaire beelden van Red Bull Cavemen aftermovie of check de fotospecial via Facebook.

#redbullcavemen