Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tine Deckers vierde in halve Ironman Lanzarote
Nieuws

Tine Deckers vierde in halve Ironman Lanzarote

Tine Deckers Lanzarote 2013Tine Deckers van het Uplace Pro Triathlon Team finishte op 5 oktober als vierde in de halve Ironman van Lanzarote.

Een geslaagde terugkeer dus voor Tine, die in juni mama werd van zoontje Finn. Agnieszka Jerzyk (Polen; 04:39:47) won de wedstrijd. Titelverdedigster Danne Boterenbrood (Nederland; 04:40:43) (nvdr. SMO-Specialized) en Susie Hignett (GB; 04:43:32) vervolledigden het podium. Tine’s eindtijd was 04:46:49.

 

Bij de mannen zorgde Victor Del Corral (04:06:41) voor een Spaanse overwinning. Hij ging Will Clarke (GB; 04:10:52) en Domenico Passuello (Italë; 04:12:45) vooraf.

foto: Uplace Pro Triathlon Team

De laatste wedstrijd die Tine afwerkte was de Ironman Hawaï in oktober van vorig jaar. Na die lange periode zonder wedstrijden begon Tine dus vooral met veel vraagtekens aan de Ironman 70.3 Lanzarote. Maar al vanaf de start ging het vlot. Tine kwam als negende, net voor Sophie De Groote, uit het water op ruim drie minuten van een kopgroepje met daarin Lawrence, Boterenbrood  en Konschak. In het fietsen ging Tine stevig door. Ze zette de snelste fietstijd neer en kon zo in tweede positie aan de halve marathon beginnen. Daarin moest ze, zoals verwacht, wat plaatsen inleveren (ze kan nog maar een paar weken echte looptrainingen afwerken), maar ze hield toch sterk stand om zo als vierde te eindigen.

 

Tine blikte tevreden en opgelucht terug op de wedstrijd: “Ik ben echt supercontent, zeker nu blijkt dat ik de snelste fietstijd heb neergezet. Hier zou ik vooraf voor getekend hebben. Ik eindig niet graag net naast het podium, maar als je ziet van waar ik kom en welke trainingsblokken er nog op het programma staan, dan moet ik tevreden zijn. Zo mis ik nog snelheid in het zwemmen en het lopen. En ook op de fiets is er nog ruimte voor verbetering. Ik had nog niet het wauw-gevoel en ik denk dat mijn wattage ook beter kan. Maar kom, voor de Ironman Cozumel van 1 december is dit een enorme opsteker. Het doet bovendien echt deugd om opnieuw triatlete te zijn. Ik heb ervan genoten.”

 

Volledige resultaten.

Herbeleef de Ironman 70.3 Lanzarote.