Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Axel Zeebroek 23e in Ironman Florida

Axel Zeebroek van het Uplace Pro Triathlon Team is zaterdag 2 november als 23e geëindigd in de Ironman Florida. Axel legde de 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42 km lopen af in 08:38:12. De Spanjaard Victor Del Corral won de wedstrijd in een nieuw parcoursrecord van 07:53:12. Titelverdediger Andy Starykowicz (VS; 07:55:22) en Filip Ospaly (Tsjechië; 07:58:44) eindigden tweede en derde.

 

Yvonne Van Vlerken (Nederland; 08:43:07) was de snelste vrouw, voor Ashley Clifford (VS; 08:49:03) en Erika Csomor (Hongarije; 08:56:41).

Snelle zwemmer Axel begon uitstekend aan de wedstrijd. Hij kwam als tweede uit het water, seconden na Filip Ospaly. Samen hadden ze twee minuten voorsprong op een grote groep met daarin de voornaamste titelfavorieten. Lang reden ze niet vooraan. Superfietser Andy Starykowicz nam al na een paar kilometer de leiding over. Axel kon goed standhouden in tweede positie tot ongeveer kilometer 100. Toen was het ineens gedaan. Axel verloor snel tijd en plaatsen. Hij begon uiteindelijk als zeventiende aan de marathon, 25 minuten na Starykowicz. In een moeizame marathon verloor Axel nog een aantal plaatsen, maar hij kon de wedstrijd toch nog op karakter afwerken.

 

Axel deed drie weken geleden mee aan de slopende Ironman Hawaï. Florida kwam, niet geheel verrassend, te vroeg. “Ik ben helemaal op. Tot fietskilometer 100 ging het goed. Mijn zwemmen was prima en op de fiets ging het in het begin ook uitstekend. Maar toen was mijn batterij ineens leeg. Ik werd ingehaald door de groep, maar kon ook hen niet volgen. Ik heb geprobeerd geconcentreerd te blijven. Maar ik had krampen en rugpijn en verloor heel veel tijd. Het lopen ging initieel heel moeizaam en dan een paar kilometer behoorlijk goed. Maar na het keerpunt was het definitief voorbij. Ik heb alles gegeven, maar meer zat er vandaag niet in. Ik wist dat een wedstrijd zo kort na de Ironman Hawaï een risico was, maar ik wilde het toch proberen. Een goed resultaat zat er echter niet in vandaag.”

 

Volledige resultaten.

Herbeleef de Ironman Florida van Axel Zeebroek.