Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ilse Geldhof schittert in Maleisië
Nieuws

Ilse Geldhof schittert in Maleisië

ilse2In het snikhete Patrajaya (Kuala Lumpur, Maleisië) heeft Ilse Geldhof een fantastische prestatie neergezet tijdens de Powerman Malaysia, wegens 38 graden celsius één van de zwaarste lange afstandsduatlons in het circuit. Meer dan 2500 atleten stonden om 7 u. ’s ochtends, toen de hitte nog enigszins draaglijk was, aan de start. 3 uur en 22 minuten later stond Geldhof te blinken met brons, al kwam ze zelfs een tijdje in de buurt van zilver. Onze nationale kampioene heeft vooral een zeer goed gedoseerde wedstrijd afgehandeld.

Ze had een zeer verstandige éérste run en fietste aan 80% tegen 38,3km/h. Tot op 4 km van het eind kwam ze nog heel dicht bij de 2de plaats, maar die moest ze laten aan de Oostenrijkse Simone Helfenschneider. De winst ging naar Radka Vodickova.

ilse1

Voor Ilse was het haar tweede Powerman podium, maar voor haarzelf was het de mooiste prestatie totnogtoe. In een jaar waarin ze twee nationale titels pakte en progressie maakte op de Powerman is de veterane van het Energy Team Zuidwest een terechte supergenomineerde voor triatlete/duatlete van het jaar. Die verkiezing volgt aanstaande zaterdag 16 november op de Triathlon World expo in Brussel, waar Ilse zowel met ETZ als met De toerist-Biking aanwezig zal zijn.

 

Bij de mannen ging de winst in Maleysië naar Zwitser Andy Sutz. Die haalde het voor zijn landgenoot Andre Moser. De Nederlander Thomas Bruins werd verrassend derde. Onze landgenoot en tweevoudig wereldkampioen Rob Woestenborghs, titelverdediger in Patrajaya, stapte met een blessure uit.