Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Stefanie Adam wordt prof bij TeamTBB
Nieuws

Stefanie Adam wordt prof bij TeamTBB

Stefanie

Na haar indrukwekkende prestatie in Hawaii de laatste twee edities kon het eigenlijk niet meer uitblijven. Stefanie Adam wordt in 2014 profatlete en sluit aan bij één van de bekendste triatlonteams ter wereld: TeamTBB. Stefanie wordt als prof Ironman-atlete ploegmaat van onder andere Mary Beth Ellis. Het van origine Amerikaanse team had al een aantal regionale teams in landen zoals Duitsland en Nederland, maar nu komt daar ook België bij.

 

 

Niet alleen Stefanie krijgt een profstatuut, maar ook duatlonkampioen Francois Humblet wordt prof bij TeamTBB. Voor TeamTBB België wordt Loïc Helin de coach. Hij is al een tijdje aan het bouwen geweest aan TeamTBB. “Ik was al eventjes met hen in gesprek”, vertelt Loïc ons. “De laatste drie weken waren alle puzzelstukjes al op internet te vinden, maar je moest ze nog weten samen te leggen. Dat gebeurde nu eigenlijk twee weken te vroeg. Lava Magazine pakte ons in snelheid door TeamTBB Manager Alex Bok uit te vragen. En dus konden we niet langer wachten met communiceren.”

 

Athlete development team

“Over twee weken zal er meer duidelijkheid zijn over de uiteindelijke vorm en mogelijke lokale partners van TeamTBB België. Ik kan wel bevestigen dat Stefanie en Francois full time prof worden en dat er daarnaast een “Athlete Development” team komt waarin een mix aan age groupers en jeugdige talenten terechtkunnen. In het ene geval gaat het hier om sterke age groupers die door werkomstandigheden, leeftijd, gezinssituatie of een combinatie hiervan bewust beslissen geen prof te worden. En anderzijds is er plaats voor atleten die het talent hebben om richting prof te groeien.”

 

Brusselse ketjes op de fiets

“Wat de gevolgen zijn voor atleten uit het bestaande Team Hawi en of zij mee overkomen naar TeamTBB kan ik nu nog niet zeggen. Met een aantal onder hen moet ik eerst nog een gesprek aangaan. Binnenkort volgt meer informatie. Overigens is het ons niet alleen om de atleten te doen. TeamTBB staat ook bekend om hun sociale programma’s. In België ben ik daarvoor een project aan het uitwerken om een fietsschool voor Brusselse kinderen op de fiets te krijgen, niet alleen van en naar school, maar vooral sportief.”

MBE

MBE of Mary Beth Ellis, één van de teamgenoten van Stefanie Adam in 2014.

 

Stefanie start in Melbourne

Loïc geeft ook al inzicht in de plannen van Stefanie Adam. “Als prof wordt haar eerste doelstelling om zich te kwalificeren voor Hawaii. Ze begint vroeg aan het seizoen 2014 met de Ironman Melbourne, waarna ook nog een halve zal volgen. Rond half mei gaan we haar puntentotaal bekijken en evalueren of ze in de zomer nog aan wedstrijden kan doen. Ziet het er naar uit dat ze Hawaii 2014 niet meteen zal halen, dan leggen we de focus naar Hawaii 2015 en dan kan ze daar vanaf september in een aantal voor profs interessante wedstrijden aan gaan werken. Met Francois Humblet richten we ons op de halve afstand. Hij is volop progressie aan het maken in het zwemmen en zal zeker nog op de korte afstand te zien zijn volgend seizoen. Voor volledige ironmans is het voor hem nog wat te vroeg.”

 

Loïc wil tot slot nog een paar geruchten ontkrachten. “Ik heb vandaag diverse vragen gekregen of Kenneth Vandendriessche en Hannes Vandermoere naar TeamTBB komen. Dat kan ik bij deze volledig ontkennen. De berichtgeving van TeamTBB België en een mogelijk nieuw Vlaams team vielen toevallig samen, dus nee, Kenneth en Hannes komen niet bij ons.” aldus Loïc.