Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Olivier Cardoen start professionele triathlonploeg

De managementsvenootschap „Flanders Pro Triathlete” onder leiding van West-Vlaming Olivier Cardoen start in 2014 een professionele triathlonploeg met High Potentials uit binnen- en buitenland.

De ploeg heeft op termijn slechts één doel: Ironmans winnen.

Olivier Cardoen is een voormalig toptriathleet met onlangs nog een 15e plaats in de Ironman van Cozumel (MEX). De management-consultant uit Passendaele liep al jaren lang met het idee rond een eigen team op te starten, maar wegens de economische crisis was alles een paar jaar vooruit geschoven. Volgens Cardoen is het investeringsklimaat echter de laatste maanden gunstig geëvolueerd.

„Zeker in West-Vlaanderen is de triathlonsport een hot item. De successen van Luc Van Lierde, Frederik Van Lierde en Marino Vanhoenacker spelen daarin natuurlijk een belangrijke rol”, aldus Olivier Cardoen. „Echter, zowel nationaal als internationaal blijven veel atleten qua achterliggende structuur jammergenoeg hangen in goed bedoeld amateurisme. Triathlon is geen wielrennen, maar we kunnen zeker veel leren van de manier waarop professionele wielerploegen gestructureerd zijn en zich organiseren in een mondiale sport waar teamleden continu aan de slag zijn in alle uithoeken van de wereld.
Grootste struikelblok is natuurlijk het financiële plaatje, maar we zijn ervan overtuigd dat we vanuit het kleine Vlaanderen ook hier een rol kunnen spelen in de verdere professionalisering van de sport.”

Om die ambitie kracht bij te zetten heeft Flanders Pro Triathlete niemand minder dan topcoach Luc Van Lierde en zijn rechterhand Wim Van de Putte onder de arm genomen. Cardoen: „Luc Van Lierde zorgt voor de screening, selectie en begeleiding van de atleten samen met Prof.Dr. Jan Olbrecht en het Bakala-centrum van dr. Peter Hespel. Alleen wie Luc’s strenge selectie doorkomt kan bij ons terecht. Ons team bestaat dus uitsluitend uit high potentials die – mits de juiste begeleiding en ondersteuning de Ironman-winnaars zijn van morgen. Ook Luc’s collega Wim Van de Putte is geen onbekende in het triathlonmilieu. Als voormalig Pers- en Communicatiemanager bij de Europese Triathon Unie, ex-VRT Radio-journalist en wedstrijdorganisator heeft Flanders Pro Triathlete met Van de Putte een bijzonder ervaren communicatie- en marketingspecialist in huis.”

De partners van het pro team worden nog tot de persconferentie in januari/februari geheim gehouden. Het contract met de naampartner wordt begin januari getekend, maar het werkingsbudget voor 2014 is nu al volledig rond.

Voorlopig komt het team naar buiten onder naam van de managementsvenootschap „Flanders Pro Triathlete” en bestaat uit:
Hannes Cool (BEL)
Kenneth Vandendriesche (BEL)
Hannes Vandermoere (BEL)
Sanne Swolfs (BEL)
Anthon Blokhin (UKR)
Andrey Lyatskiy (RUS)
Kirill Kotsegarov (EST)

Hoog op de team-agenda staan de Belgische wedstrijden in Brugge (21/06), Knokke (03/09) en Damme (20/10). Op internationaal vlak met stip: Abu Dhabi (15/03), 70.3 IM Aix-en-Provence (18/05), IM Frankfurt (06/07), IM Hawaii (11/10).