Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Comeback van Gerrit Schellens
Nieuws

Comeback van Gerrit Schellens

gerrit

Vorig jaar twijfelde hij al even, maar nu is de kogel definitief door de kerk. Gerrit Schellens maakt zijn comeback in het triatlon. De tweevoudige winnaar van de Ironman Zuid-Afrika gaat in 2014 aan de slag bij het MDP-Karhu-Kipeo team. Zijn grootste doel is het officiële Europese kampioenschap long distance triatlon in de Challenge van Almere in september 2014. Gerrit won in zijn rijkgevulde carrière maar liefst zes keer in Almere. De atleet uit Lommel wordt er in juli 2014 al 47 maar is sinds 2010, toen hij stopte met triatlon, wel blijven trainen.

Vooral in zijn lopen heeft Gerrit nog niets aan snelheid ingeboet. Zo liep hij dit jaar nog de marathon van Eindhoven zonder al te veel voorbereiding in een tijd van 2u35.

 

Gerrit bleef de laatste jaren wel betrokken bij triatlon. Zo was hij een tijd de vaste begeleider van Marino Vanhoenacker en in 2013 was Gerrit actief als race director van de halve triatlon van Stein, een wedstrijd die hij ook meermaals won.

 

Zijn eerste optreden in 2014 wordt allicht het Belgisch kampioenschap voor ploegen in Doornik op 1 mei.