Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Seppe Odeyn en Miek Vyncke vliegen door de Hel
Nieuws

Seppe Odeyn en Miek Vyncke vliegen door de Hel

Seppe Hel 2013

Net zoals elk jaar werd er wekenlang over niets anders dan het weer gepraat bij de deelnemers aan de Hel van Kasterlee, de zwaarste winterduatlon ter wereld. Dit jaar werd een uitzonderlijk droge en warme editie, toch voor het gros van de deelnemers. Want toen de hemelsluizen ’s avonds laat helemaal opengingen, waren er al ruim 100 deelnemers binnen. Het drogere parcours zorgde voor supersnelle tijden, zeker in combinatie met een top deelnemersveld. Vooral Seppe Odeyn bij de mannen en Miek Vyncke bij de vrouwen maakten indruk. Beiden verpulverden het parcoursrecord.

 

 

Odeyn kwam samen met Bart Borghs en Rik Thijs als topfavoriet aan de start. De eerste twee kwamen met een superscherpe looptijd van 49 minuten voorsprong de sporthal van Kasterlee binnen na de eerste 15 km lopen. Rik Thijs volgde met ex-winnaar Tony Goossens op niet al te grote achterstand en de vier toppers vonden elkaar dan ook al snel in het mountainbiken. Tijdens de 105 km doorheen de Kempische weides, bossen en velden reed Seppe Odeyn vier minuten weg van Borghs en Thijs. Goossens had na een lekke band de rol moeten lossen vooraan, maar zou zich nog terugknokken naar een straffe vijfde plaats. Ook voor Rik Thijs zat het voor het tweede jaar op rij niet mee in de Hel. Hij moest al vroeg in het afsluitende lopen uitstappen met een knieblessure.

Tijdens de 30 km lopen liep Odeyn steeds verder weg. De titelverdediger had halfweg al meer dan zeven minuten voorsprong op Borghs. De strijd om het brons speelde zich nog eens een kwartier later af tussen ouwe trouwe Nick Baelus en jonge hond en debutant Ronald Beckers. De mountainbiker uit Meerhout snelde in de eerste loopkilometers voorbij Baelus, maar moest zich tegen de ervaren wereldkampioen crosstriatlon gewonnen geven. En zo lagen de posities in de slotkilometers volledig vast.

Seppe Odeyn won voor de tweede keer op rij en zette met 6u34’52 een ongelofelijk sterke tijd neer. Hij verpulverde hiermee het parcoursrecord (inclusief de ingekorte sneeuweditie van 2009) en kreeg een bonus van 350 euro hiervoor. Ook Bart Borghs dook onder de 7 uur. Hij was de beste van de rest en was supertevreden met het zilver. Odeyn had de Hel dit jaar anders ervaren. “Vorig jaar was ik te kapot om te genieten van de laatste kilometers. Ook nu had ik het zwaar in het fietsen, maar ik had vooral getraind op de laatste 30 km lopen. Na de halve marathon van Kasterlee ben ik wakker geschud door Thijs en Borghs. Ik heb hard gewerkt aan dat lopen en daarin heb ik vandaag het verschil gemaakt. Veel sneller gaan dan vandaag gaat me niet meer lukken, denk ik, dit was wel de limiet,” aldus een gelukkige Seppe. Het was overigens de laatste TDL-prestatie van de atleet uit Herent, die vanaf 2014 voor het FTT van Kris Coddens uitkomt.

Bij de dames ging Miek Vyncke in haar eerste deelname aan de Hel erg snel van start. Ze wisselde als 65ste overall. Kristel Mijnendonckx volgde op meer dan zes minuten, maar de Desselse kwam stelselmatig terug tijdens de fietsproef en ging in de slotronde op en over Miek. De ex-wereldkampioene duatlon liep het gat meteen dicht en verzwakte niet meer. In een nieuwe recordtijd van 8u23’14 won ze haar eerste Hel. Mijnendonckx, vorig jaar vierde, werd knap tweede en Veronique Platteeuw pakte het brons. Miek Vyncke was geëmotioneerd na de finish. “Ik ben drie weken voor de Hel ziek geworden en het is alleen maar dankzij de steun van mijn ouders en van mijn vriend Nico (Cornelis, die zelf ook de Hel tot een goed einde bracht – nvdr) dat dit me gelukt is. Het was mentaal enorm zwaar, zeker tijdens de laatste loopronde,” aldus Miek.

Meer dan 200 atleten haalden de finish, met Heidi Lemmens die na 12u45 met een pak ambiance door een volle sporthal werd binnengehaald.

 

Uitslagen