Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Polar stelt nieuw triatlonhorloge voor
Gear

Polar stelt nieuw triatlonhorloge voor

Maandag heeft Polar in Las Vegas haar nieuwste sporthorloge voorgesteld, naar eigen zeggen de slimste en meest geavanceerde ter wereld. De nieuwe Polar V800 heeft naast geïntegreerde GPS ook een activity tracker, die de dagelijkse activiteiten registreert, wat ons wat doet denken aan de Polar Loop, die nog niet beschikbaar is in België.

De Polar V800 heeft ondersteuning voor zowel zwemmen, fietsen als lopen. Met Frederik Van Lierde als boegbeeld is het duidelijk dat Polar zich volledig op de triatleten richt met deze nieuwe trainingstool.

vanlierde polarv800

(meer foto’s onderaan bij “lees meer”)

Net als bij de RCX5 is het mogelijk om met een hybride band de hartslag tijdens het zwemmen te registreren. Op dat punt blijft Polar nog steeds vrij uniek, apparaten met enkel ANT+  of Bluetooth Smart hebben deze mogelijkheid niet.

 

Met de ondersteuning voor Bluetooth Smart verlaat Polar ook het pad van haar eigen sensoren met de W.I.N.D. technologie. Het is nog niet bekend of de V800 toch nog de huidige generatie W.I.N.D. sensoren zal ondersteunen.

Naast de registratie van de trainingen houd de V800 ook de dagelijkse fysieke activiteit bij dankzij de activity tracker. Hierdoor wordt de rust die tussen twee trainingssessies nodig is aangepast aan wat je tussendoor doet. Verder werd een druksensor geïntegreerd, zodat het meten van hoogtemeters mogelijk is.

Sporthorloges met geïntegreerde GPS hebben voor triatleten soms als nadeel dat de batterijduur beperkt is. Met een gebruiksduur van 14 uur kan het nog steeds nipt zijn om een volledige triatlon af te werken, maar voor de meeste atleten lijkt ons dat te volstaan. Er is ook een ‘low power GPS mode’ beschikbaar waardoor het horloge tot 50 uur zou moeten meegaan, maar het is niet duidelijk wat deze modus juist doet. Gebruikt je de V800 enkel als uurwerk en activity tracker, dan kan je hem 30 dagen gebruiken zonder te hoeven herladen.

Smart coaching is de verzamelnaam die Polar gebruikt voor functies die feedback geven over de training en conditie. Net als in de RCX5 is Running Index beschikbaar, die de loofefficiëntie weergeeft. Nieuw is de Orthostatische test die inzicht geeft in de vermoeidheid op lange termijn, om overtraining te voorkomen.

Voor het eerst maakt Polar het ook mogelijk de software van het horloge te updaten. Op die manier kunnen na de aankoop nieuwe functies toegevoegd worden. Zo is Polar alvast van plan om na de introductie van hun nieuwe Bluetooth Smart vermogensmeter ook hiervoor ondersteuning te voorzien in de V800.

Via de Polar Flow webservice, die gebruikt kan worden analyse en diepgaand inzicht in zowel  training als recuperatie, is een historie van alle trainingen afgewerkt met de V800 beschikbaar voor de atleet en hun coach, op het horloge zelf is er tot 4 weken terug trainingsgeschiedenis beschikbaar.

Polar zet ook in op de smartphones. Dankzij de Bluetooth Smart ondersteuning kan er met de nieuwe generatie smartphones verbinding gemaakt worden met de V800. Zo zorgt de Polar Flow mobiele app voor synchronisatie met de Polar Flow webservice, maar ook SMS-melding en music control zullen toegevoegd worden in latere updates.
Net als bij de meeste geavanceerde smartphones beschik de Polar V800 over een krasbestendig scherm met Gorilla Glass. De behuizing van roestvrij staal en aluminium wordt afgewerkt met een zachte, ademende polyurethaan polsband.
Vanaf april 2014 zal de Polar V800 in het zwart beschikbaar zijn. De versie in het blauw komt een maand later. Beide hebben een adviesprijs van 399,90 euro, of 499.90 euro in combinatie met een hartslagsensor. Extra accessoires als een running stride sensor voor het lopen en snelheidssensor, trapfrequentiesensor en vermogensmeter voor het fietsen zullen apart verkrijgbaar zijn. De Polar Flow webservice en bijhorende app zijn gratis beschikbaar.
Wie de Polar V800 al wil bekijken, kan tijdens Velofollies in Kortrijk terecht, of in München tijdens ISPO.
Beperkte informatie is beschikbaar via www.polarv800.com

v800 tabletv800