Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wie komt er bij het Uplace BMC Pro Triathlon Team?
Nieuws

Wie komt er bij het Uplace BMC Pro Triathlon Team?

Uplace BMC uitrusting

Op 20 januari maakt het vernieuwde Uplace BMC Pro Triathlon Team de zeven nieuwkomers voor 2014 bekend die samen met Sofie Goos, Axel Zeebroek en Bart Aernouts dus een 10-koppige ploeg vormen. Het nieuwe team is zich volop aan het voorbereiden en volgens Slowtwitch.com zijn negen van de tien atleten op stage in Sands Beach op Lanzarote, waar ze onder andere ex-ploegmaat Bert Jammaer tegenkomen. Op foto’s van slowtwitch zijn, uitgezonderd de drie Belgen, geen andere atleten herkenbaar gemaakt. Wel hebben we al een mooi zicht op de nieuwe uitrusting en de fietsen. En wij zijn via twitter en facebook op zoek gegaan en denken twee aanwinsten gespot te hebben.

 

Uplace BMC pakte eerder deze week uit met foto’s van deze nieuwe fiets van Bart Aernouts de TM01 Time Machine:

Uplace BMC Fiets

Toen we op twitter op onderstaande tweet en foto van Liz Blatchford stootten, zagen we enkele opvallende overeenkomsten.

 

Liz Blatchford fiets

Dat, in combinatie met het mysterieuze gedoe en het afdekken van de rest van de fiets, doet ons besluiten dat de Britse topatlete één van de nieuwe aanwinsten zou kunnen zijn van het Uplace BMC Triathlon Team. Ze past ook perfect binnen de strategie van het nieuwe team. Liz is nog jong, heeft groeimarge en pakte in 2013 al een podiumplaats in Hawaii (derde) en won de Ironman Cairns. Liz was een topper op de olympische afstand, werd in laatste instantie niet geselecteerd voor de spelen in Londen en stapte daarna over naar de lange afstand.

Blatchford IM Cairns

Ook Will Clarke lijkt ons een mogelijke kandidaat voor het Uplace BMC Pro Triathlon Team. Will is eveneens een Brit én komt ook van de olympische afstand. Hij heeft in 2013 met succes de overstap naar 70.3 Ironman gemaakt, met onder andere een tweede plaats in St-Croix en een tiende plaats op het WK in Las Vegas. Eind december kondigde hij al aan dat hij “a few new exciting changes” voorziet in 2014. Bovendien is het opvallend dat hij na twee weken stage in Fuerteventura nu opnieuw op stage is in Sands Beach… Als lid van het Uplace BMC Pro Triathlon Team? We zullen het pas met zekerheid weten op 20 januari.

will-clarke-hamburg

Vanuit andere hoeken, vielen eerder de namen van de Raelert Brothers. Andreas en Michael reden al op BMC en zouden als toppers natuurlijk perfect passen binnen het Belgisch-Zwitserse team. De twee Duitsers maken echter nog steeds deel uit van het Erdinger alkoholfrei team, waarmee ze een stage gepland hebben op Fuerteventuara in de tweede helft van januari. Het lijkt ons dus niet meteen dat zij in 2014 in het rood-zwart zullen aantreden.

Ook de volgende namen kunnen we waarschijnlijk uitsluiten. Sebastian Kienle blijft bij Scott en postte al een foto van zijn nieuwe fiets. Luke McKenzie lijkt ook voor Scott te blijven kiezen. Hij zit momenteel in Californië en James Cunnama reed nog een tijdrit op zijn Cervelo gisteren.