Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Het nieuwe Uplace-BMC Pro Triathlon Team voorgesteld

{youtube}Sq67NzwZlEc{/youtube}

 

Het Uplace-BMC Pro Triathlon Team heeft zijn volledige ploeg voor 2014 voorgesteld. Corinne Abraham, Bart Aernouts, Liz Blatchford, Dirk Bockel, Will Clarke, Helle Frederiksen, Sofie Goos, Romain Guillaume, Ronnie Schildknecht en Axel Zeebroek zullen strijden in Uplace-BMC kleuren, te beginnen met de Ironman 70.3 van Zuid-Afrika deze zondag. Deze 10 wereldtoppers in de lange afstand zijn nu al goed voor 39 Ironman titels, 75 Ironman podiumplaatsen en 7 top-10 plaatsen in de Ironman Hawaï. “Vorig jaar spraken we over onze ambitie om het meest succesvolle professionele triatlonteam te worden. We hebben heel hard gewerkt om een professionele structuur en omkadering op te zetten, maar vooral om het talent aan te trekken om deze ambitieuze doelstelling realistisch te maken”, zei Team Manager Bob De Wolf.

In 2013 kondigden Uplace en BMC Switzerland hun plan aan om een internationaal triatlonteam op te richten. Het succes van het Belgische Uplace Pro Triathlon Team (12 Ironman overwinningen en 19 Ironman podiumplaatsen tussen 2011 en 2013) overtuigde de twee bedrijven dat alleen met de steun en de structuur van een professioneel team triatleten een plaats bij de wereldtop kunnen afdwingen en behouden. Uplace-voorzitter Bart Verhaeghe zei daarover: “Triatlon wordt elke dag competitiever en professioneler. De wereldtop is alleen weggelegd voor diegenen die zich 100% kunnen toeleggen op hun sport en voortdurend kunnen streven naar progressie.” BMC Switzerland heeft een lange geschiedenis in het teamwielrennen en MTB. In triatlon sponsorde BMC Switzerland tot nu toe alleen individuele atleten. De overstap naar de teamaanpak is belangrijk voor BMC Switzerland. “Het is slechts een kwestie van tijd voor triatlon een teamsport wordt. We willen die trend voor zijn en leiden”, aldus Andy Rihs, voorzitter en mede-eigenaar van BMC Switzerland.

 

In december 2013 bevestigde het Uplace-BMC Pro Triathlon Team dat Bart Aernouts, Axel Zeebroek en Sofie Goos de overgang zouden maken van het Belgische Uplace-team naar het nieuwe internationale project. “We zijn trots dat Uplace als Belgisch bedrijf een zinvolle, trendsettende rol kan spelen in de internationale triatlonsport. Maar we zijn nog meer verheugd dat Belgisch talent een belangrijk onderdeel zal uitmaken van dit internationaal project”, aldus Verhaeghe. Team Manager Bob De Wolf beklemtoonde dat de drie hun plek in het team hadden verdiend met sterke resultaten. “Bart, Axel en Sofie hebben hard gewerkt en uitstekende prestaties geleverd. Daarom zijn ze er vandaag bij.”

 

Corinne Abraham, Liz Blatchford, Dirk Bockel, Will Clarke, Helle Frederiksen, Romain Guillaume en Ronnie Schildknecht konden vandaag eindelijk onthullen dat ze eveneens deel uitmaken van het Uplace-BMC Pro Triathlon Team. Met bijna 40 Ironman titels is deze groep van gevestigde waarden en jonge beloftes enthousiast over hun bijdrage aan het ambitieuze initiatief.

 

Corinne Abraham (GB) vierde in de Ironman Melbourne 2013 de grootste overwinning van haar carrière: “Ik ben heel erg blij om ??deel uit te maken van het Uplace-BMC Pro Triathlon Team. Voor mij is het een fantastische kans om te kunnen werken met de steun en de professionele omkadering van dit team. De ervaring en de knowhow binnen het team zullen van onschatbare waarde zijn voor de ontwikkeling en prestaties van de atleten. Ik kijk uit naar wat de toekomst voor ons allemaal zal brengen!”

 

Bart Aernouts, in 2013 winnaar van de halve Ironmans van Zuid-Afrika en St. Pölten en Europees kampioen duatlon: “Ik ben blij dat ik erbij ben. Het Uplace-BMC Pro Triathlon Team is een ploeg die duidelijk is in haar ambities en haar wens om te verbeteren. Ik zie dit ook als een teken dat het team mijn resultaten tot nu toe apprecieert. Nu ik mijn nieuwe teamgenoten in ons trainingskamp in Lanzarote heb ontmoet en we twee weken samen hebben doorgebracht, ben ik nog enthousiaster! Ik ben er zeker van dat we elkaar zullen stimuleren om sterke resultaten neer te zetten.”

 

Liz Blatchford (Australië) begon de Ironman Hawaï 2013 als rookie en beëindigde de wedstrijd op de derde plaats. Ze pakte daarnaast de titel in de Ironman Cairns en de Ironman 70.3 Busselton: “Ik ben heel enthousiast. Dit team is zo professioneel en werkt met de allerbeste materialen en omkadering. Ik geloof echt dat ik binnen dit team een belangrijke stap kan zetten om mijn triatlondoelen te realiseren.”

 

Dirk Bockel (Luxemburg) eindigde de afgelopen vijf jaar maar liefst vier keer in de top-10 van de Ironman van Hawaï. Vorig jaar won hij ook de Challenge Roth: “Voor mij is dit een heel opwindende periode. Ik heb eindelijk de structuur waar ik altijd op gehoopt en naar gezocht heb: een echt professionele omkadering met fijne teamgenoten en zelfs vrienden. Dit zal me helpen om nog meer overwinningen te behalen dan in het verleden. Ik ben er zeker van dat sportief succes het enige logische gevolg is van de kansen die het Uplace-BMC Pro Triathlon Team me biedt. Met de ondersteuning van deze structuur kan het begin van het seizoen niet snel genoeg komen.”

 

Will Clarke (GB) sloot 2013 af, zijn eerste jaar als lange afstandstriatleet, met de 10e plaats op het WK Ironman 70.3 in Las Vegas en de tweede plaats in de 70.3 wedstrijden van St. Croix en Lanzarote: “Ik ben een super-blij ??lid van het Uplace-BMC Pro Triathlon Team. Ik sta te popelen om eraan te beginnen. De organisatie en professionalisme van het team zijn echt ongeëvenaard met een niveau van atleten, medewerkers en sponsors waarvan elke atleet droomt. Ik weet zeker dat we allemaal, met de steun die we nu krijgen, een grote toekomst hebben en triatlon naar een hoger niveau kunnen tillen.”

 

Helle Frederiksen (Denemarken) kende een sterk 2013 met overwinningen in de halve Ironmans van San Juan en Miami: “Lid zijn van het grootste, meest professionele triatlonteam ooit is één van de sportieve prestaties waar ik het meest trots op ben. Ik voel me vereerd deel uit te maken van zo’n geweldig project.”

 

Sofie Goos, in 2013 winnaar van de Ironman 70.3 Luxemburg: “Ik ben heel blij dat ik opnieuw gevraagd werd, zeker nu de ploeg en de organisatie nog sterker zijn. Ik heb het team sinds 2010 zien groeien en voortdurend professioneler zien worden. Twee weken stage met het hele team bevestigden dat individuele internationale sporters samen een heel leuke groep kunnen vormen.”

 

Romain Guillaume (Frankrijk) brak in 2012 internationaal door. Dat jaar won hij zowel de volledige als de halve Ironman van Mont-Tremblant: “Ik ben erg blij en vereerd om het Uplace-BMC Pro Triathlon Team te vertegenwoordigen. Trainen en wedstrijden doen met de beste atleten van de wereld zal me hopelijk helpen om verder vooruitgang te boeken en dichter bij de top in Hawaï te geraken. Ik ben super-gemotiveerd! Alles is er om de atleten te verbeteren: uitstekende materialen, stages en ondersteunend personeel. De sfeer in het team is echt uitzonderlijk. We werken allemaal heel hard, maar in een zeer goede sfeer. Het is echt geweldig!”

 

Ronnie Schildknecht (Zwitserland) maakte er een uitstekend 2013 van met zijn zevende opeenvolgende overwinning in de Ironman Zwitserland en de zege in de Ironman van Zuid-Afrika: “Ik ben verheugd om toe te treden tot zo’n professioneel team. Ik weet zeker dat deze aanpak me zal helpen om op meerdere vlakken te verbeteren.”

 

Axel Zeebroek is zelfverzekerd na zijn zeges in 2013 in de Ironman 70.3 Luxemburg en de kwarttriatlon van Mallorca: “Ik ben blij en trots om ??opnieuw bij te kunnen dragen aan dit prachtige avontuur dat drie jaar geleden begon. Het engagement van BMC Switzerland bewijst dat het harde werk van de Uplace-atleten en medewerkers de afgelopen drie jaar zeer professioneel is geweest. Het geeft me veel vertrouwen bij de start van het nieuwe seizoen.”

 

De beste in de sport

 

Het Uplace-BMC Pro Triathlon Team maakt geen geheim van zijn doel om het meest succesvolle triatlonteam op de lange afstand te worden. Team Manager Bob De Wolf is duidelijk: “Onze voornaamste ambitie is dat al onze atleten zich kwalificeren voor het WK Ironman in Hawaï en/of het WK halve Ironman en meedoen voor de prijzen. Het uiteindelijke doel is om de Ironman Hawaï te winnen. Gedurende het seizoen gaat het team voor overwinningen in Ironman, Challenge en andere belangrijke wedstrijden op de lange afstand. We willen het beste team in de wereld zijn en dat willen we meten in resultaten: we willen winnen”.

 

Structuur & ondersteuning

 

Uplace en BMC Switzerland hebben zich geëngageerd voor twee jaar Uplace-BMC Pro Triathlon Team met de duidelijke intentie om daarna verder te gaan. Eigenaar en naamsponsor Uplace is verantwoordelijk voor het operationele management. De vijf afdelingen van de organisatie – operationeel, marketing, sportief, fiets-technisch en medisch – bieden de atleten en hun coaches een volledige professionele ondersteuning. Co-sponsor BMC Switzerland zorgt voor wedstrijd- en trainingfietsen (de BMC TM01 is de team tijdritfiets), wedstrijdsupport, en onderzoek en ontwikkeling om zo de kwaliteit van de fietsprestaties tijdens trainingen en wedstrijden te optimaliseren.

 

Een uitgebreid aantal partners zorgt voor bijkomende ondersteuning van de Uplace-BMC atleten: Shimano/Pro fietsonderdelen, Pearl Izumi wedstrijd- en trainingskleding, Lululemon vrijetijdskleding, Continental tubes, Giro helmen, Tacx fietstrainers en drankbussen, Fi’zi:k zadels, Sailfish wetsuits, Compressport compressieproducten, Sands Beach Active voor warm weer-trainingen, BMW Le Couter, Adidas Eyewear, Bakala Academy sport-wetenschappelijke ondersteuning, Etixx sportvoeding, Best Swim Centre voor de jaarlijkse stage in Mallorca, Sportoase zwembad- en een fitnessfaciliteiten en Assumax verzekeringen.