Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Project Grand Raid: 1 – Hoe het begon
Column

Project Grand Raid: 1 – Hoe het begon

Project Nisramont 1 Facebook

Echte atleten moeten één of meerdere doelen stellen in hun seizoen. Al heb ik niet de ambitie om het label “atleet” op mezelf te kleven, daarvoor vind ik “deelnemer” een veel betere term, toch heb ook ik mezelf meerdere doelen gesteld in 2014. En het eerste project kan u hier de komende weken volgen. U, en vooral Olivier en ik, hebben het allemaal te danken aan mister Trail & Zotte Triatlons Wim Dedoncker. Die riep het facebookpubliek op, ogenschijnlijk in een waas van overmatige Chouffe consumptie, om voor 100 likes te zorgen zodat Olivier Pingnet en ondergetekende aan de start zullen staan van de Grand Trail op de Grand Raid Team Edition in Nisramont.

 

 

En wie ben ik om het publiek dat ik zo vaak met zoveel liefde toespreek dit keer tegen te spreken? Dus heb ik een afspraak met de geschiedenis op zaterdag 29 maart 2014. Gelukkig ben ik niet alleen. Gedeelde smart is halve smart, weet u. Ik mag gelukkig rekenen op de rots in mijn branding, Olivier Pingnet. Hij is vooral bekend als Trinity-twitteraar, strenge doch rechtvaardige zwemcoach en allround levens- en Chouffegenieter.

OliHans

Het eerste voordeel is dat Olivier en ikzelf van hetzelfde kaliber zijn. Ik vrees dat we samen momenteel niet binnen het venstertje passen van elke gemiddelde weegschaal en onze beider conditiepeilen hebben hetzelfde niveau: dat van een gemiddeld flesje Chouffe vlak voor de laatste slok.

 

En dus is vanaf nu het luilekkerleventje voorbij. Alleen nog water en brood (liefst volkoren en liefst geroosterd graag) en andere magere dingen… De eerste looptrainingen zijn begonnen. Klinkt stoer hé? In realiteit ben ik aan een halve start-to-run begonnen om tegen eind februari weer eens vlot een 5 km te kunnen lopen. Daarna heb ik dan nog bijna een maand om een beetje aan de snelheid te werken.

 

Hoewel, snelheid? Hebben we dat wel nodig in Nisramont? Misschien dat de eerste kilometer vlak is, maar daarna zal het ploeteren, klimmen, klauteren en vooral puffen en hijgen worden. Onze trailuitdaging duurt exact 6 kilometer. De inzet is een bak La Chouffe en natuurlijk de onsterfelijke roem die ons ongetwijfeld ten beurt zal vallen bij het overschrijden van de finish on top of mount Nisramont.

 

Ik ben benieuwd hoe het staat met vriend Olivier. Volg het de komende weken hier en op de 3athlon facebookpagina. Uw tips en/of aanmoedigen zijn altijd welkom.

 

Startstatus 2014: 105 kg en 0 loopkilometers