Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Trille ontvangt ruim 500 atleten op de Lilse Bergen
Nieuws

Trille ontvangt ruim 500 atleten op de Lilse Bergen

WedstrijdidKijker

Zondag 4 mei krijgen we de definitieve start van het zomerseizoen triatlon met de eerste individuele openwater wedstrijd in Lille. Nauwelijks drie dagen na het BK Ploegen in Doornik komen een aantal hoofdrolspelers opnieuw in actie. Zowel op de sprint als op de kwartafstand is het deelnemersveld volledig vol én er tekenen een hoop toppers present. Bij de dames is het vooral uitkijken naar de 1/8ste triatlon waar het volledige podium van het BK sprint duatlon van vorige week aan de start staat.

Triatlon Affiche 2014 temp 5 zonder sponsors

 

 

Joke “Madam 16” Coysman kan dus revanche nemen tegen Alexandra Tondeur en Sara Van de Vel. Ook Christine Verdonck, Lieselot Bossuyt en Heleen Adams behoren tot de favorieten terwijl het ook uitkijken is naar youngsters Sofie Rubbrecht en Kiara Lenaertz.

Op de kwartafstand lijkt het een strijd te gaan worden tussen Leen Vanden Daele, Lieve Govaerts en de Kempische atlete Evelien Janssens, met Kathleen Meire en Evelyn Daneels als outsiders.

Bij de mannen zijn vooral op de sprintafstand veel toppers te vinden. Tom Vander Hoogerstraete, Tom Mets, Ben Brems, Koen Veramme en Lander Dircken stonden op 1 mei al op het podium terwijl Gerbert Van den Biggelaar, Vincent Bohm en Terence Olaria voor een pittige Nederlandse inbreng zorgen.

Op de kwart is het uitkijken naar dé topfavoriet: Wouter Vander Mast. De Trinity atleet verkeert in de vorm van zijn leven. Stenn Goetstouwers, Rinus Holvoet, Tim Baelus en vooral Sanne Swolfs zijn de mannen die hem het vuur aan de schenen zullen leggen, al verwachten we ook een hoofdrol voor Paul Embrechts (voor eigen volk), Filip Philips, Tim Jacobs en Kris Vermeiren. En we zijn zeer benieuwd naar duatleten Thomas Buyle, Kris Steyaert en Bart Borghs.

De start van de kwarttriatlon is om 12 u. met aparte startreeksen voor de vrouwen en de mannen. De 1/8ste drafting triatlon die meetelt voor de Flanders Cup start om 15 u. Alles vindt plaats op het recreatiedomein van de Lilse Bergen. Supporters betalen 4 euro aan de ingang, voor atleten is de toegang gratis.

Triatlon Affiche 2014 6 sponsors 978

Meer informatie vind je op de website van Trille

 

Zondag vind je hier op 3athlon.be een verslag van de wedstrijd en maandag volgt een uitgebreide videoreportage. Tijdens de wedstrijddag zelf proberen we live tweets te brengen. De hashtag die je kunt gebruiken om mee te tweeten is #Trille