Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
SMO-Specialized onttroont Atriac
Nieuws

SMO-Specialized onttroont Atriac

185 zilver dames

De jonkies van 185 pakken zilver (foto: Hanne De Vet)

Na vier jaar hegemonie van ATRIAC is SMO-Specialized er dan toch in geslaagd om in het BK voor ploegen in Doornik de Antwerpenaren te verslaan. De ploeg uit het Meetjesland met Simon De Cuyper, Maxime Swertvaegher, Peter Croes, Jelle Geens, Willem Brems, Tom Vander Hoogerstraete en Ben Brems was de sterkste in nochtans zware omstandigheden wegens het slechte weer. ATRIAC pakte het zilver.

 

 

In de strijd om het brons was het net zoals vorig jaar MDP-Karhu-Kipeo die naast het podium grepen. De Kempische ploeg verloor in de spurt met één seconde van thuisclub TRIGT. EFC-ITC strandden op de vijfde plaats.

Bij de dames zorgde SMO-Specialized voor de dubbel. Het zilver ging naar de jonge 185-garde van de Sterke Peer Triatlon Club uit Wuustwezel. Het brons was voor TRIGT.

De dameswedstrijd werd van start tot finish gedomineerd door SMO-Specialized. Het team met Danne Boterenbrood, Amber Rombaut, Ine Couckuyt en Charlotte Deldaele stonden tot voor de regenpauze zelfs nog aan de leiding in het overall klassement. De youngsters van team 185 behaalden een knappe 2de plaats gevolgd door het team van TRIGT. Mede door pech viel het damesteam van ATRIAC net naast het podium.
SMO BK ploegen
SMO-Specialized geniet van de dubbel (foto: SMO-Specialized)
Door de hevige regen en hagel werd de start van de laatste teams met een half uur uitgesteld, zo konden de meeste teams toch droog starten op . Na de regenpauze was het 2de team van LTTL met Dennis Devriendt op kop die voor de snelste tijd van het moment zorgden. De laatste teams moesten toen nog wel van start gaan.
Na het zwemmen en 1 fietsronde had SMO-Specialized al 50″ voorsprong op ATRIAC. Deze voorsprong zouden ze vasthouden en als enige ploeg aan de finish onder het uur duiken. Achteraf bleek dat ook het herenteam van ATRIAC de nodige pech kende onderweg. Zo kwam Marc Geerts ten val op het gladde fietsparcours. De strijd om de derde plaats werd in de laatste meters nipt gewonnen door het jonge team van TRIGT met onder andere Pierre Balty, Erwin Vanderplancke en Paul Bara. Het MDP-Karhu-Kipeo testteam moest daardoor opnieuw tevreden zijn met de 4de plaats.

 

Uitslag