Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Eredivisie Nederland is schot in de roos, Belgen 7de
Nieuws

Eredivisie Nederland is schot in de roos, Belgen 7de

joke Coysman NL eredivisie

Joke Coysman (l) pakt de winst met het Trivio Long Distance team (foto:Kenneth Hanzen)

De openingswedstrijd van de Lotto Eredivisie triatlon in het Nederlandse Weert was meteen een schot in de roos. Op het Nederlands kampioenschap deelden de Belgen mee in het succes. Bij de vrouwen ging de titel naar Danne Boterenbrood, die in ons land voor SMO-Specialized uitkomt. Joke Coysman werd knap zevende en verzekerde zo de winst in de teamranking voor haar Trivio Long Distance Team. Bij de mannen werd Marc Geerts zevende. Bekijk hieronder het filmpje.

Een massa toeschouwers, een centraal (in de stad) gelegen triatlondorp, spannende wedstrijden, professionele camerabeelden… De eredivisie wedstrijd van Weert had het allemaal. Niet onlogisch als je in het begin van de video NTB-directeur Rembert Groenmand hoort. “Met een begroting van 1,6 miljoen krijgen we ongeveer 400 à 450.000 euro van hoofdsponsor Lotto,” vertelt Rembert. En die budgetten worden ook aangewend om de sport verder te professionaliseren en de eredivisie te laten opvallen, getuige de livestream, onderstaand videoverslag en het feit dat de NOS een reportage uitzond van het NK.