Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Gelijkheid van geslacht in Sint-Laureins
Nieuws

Gelijkheid van geslacht in Sint-Laureins

Mixe Relay

De Mixed Team Relay formule nu al op de Commonwealth Games en misschien op de OS (foto: ITU)

In Sint-Laureins is er komend weekend niet alleen de traditionele Boerekreektriatlon, samen met Izegem en Brasschaat de oudste triatlon van ons land. Op zondag wordt er voor het eerst gestreden om de titels in de Mixed Relay formule. Buiten het tennis (dubbel gemengd en de Hopman cup) en het korfbal is triatlon de enige sport die we kennen waarin de gelijkheid van de geslachten zo in de verf wordt gezet. Met teams van twee vrouwen en twee mannen is spektakel gegarandeerd.

 Hoewel er een groot aantal topploegen aan de start staan, is er nog plaats voor extra mixed teams. Dus bij deze doen we namens de organisatie van de Boerekreektriatlon een warme oproep aan de clubs en teams om alsnog twee dames en twee heren af te vaardigen. De deelnemers leggen telkens een parcours van 250 meter zwemmen, 5 km fietsen en 1800 meter lopen af. Het is niet alleen leuk om zien, de mixed team relay formule is ook gewoon fun.

WedstrijdidKijker

Thuisploeg SMO-Specialized brengt twee podiumkandidaten in stelling. Team 1 is topfavoriet met Charlotte Deldaele, Tom Vander Hoogerstraete, Danne Boterenbrood en Jelle Geens. Team 2 mikt ook op het podium met Ine Couckuyt, Glenn Van Hout, Charlene Ottevaere en Ben Brems.

De tegenstand komt vanuit diverse hoeken. Wij zijn vooral benieuwd naar het Sportevents team van triatlonkoppel Wouter Vander Mast en Christine Verdonck en broer en zus Yeray en Xenia Luxem. Bij Atriac trekken ze de kaart van Heleen Adams, Sven Strijk, Lore Muys en Lander Dircken en in hun tweede ploeg brengen ze kanshebbers Ines Van Troyen, Wannes Swinnen, Sara Van De Vel en Tom Mets aan de start.

TRIGT doet het met Kelly Decaluwe, Maxime Verstraete, Alexandra Tondeur en Michael Rosu. EFC-ITC vaardigt ook twee straffe ploegen af met Louise Vandenbroucke, Bart Colpaert, Jolien Lewyllie en Steven Van Heirseele. De tweede ploeg bestaat uit Leen Vanden Daelen, Ward Vande Capelle, Karolien Weuts en Thijs Vanhee. Ook het Oilservice team van LTTL mag tot de favorieten gerekend worden met Sofie Hooghe, Kjel De Hertog, Eline De Smedt en Stijn Goris. En wie weet zorgt SP&O voor de verrassing met Elise Scheerens, Alexander Wayaffe, Ninke Meynen en Bob Schaepherders.

mixed relay belgische jeugd

De Belgische jeugd Mixed Relay ploeg werd zondag nog 5de in Weert met Noah Servais, Amber Rombaut, Hanne De Vet en Romain Loop (foto: Hanne De Vet)

Met 22 ploegen bij de Jeugd C en Jeugd B en 16 bij de Jeugd A en Juniores wordt het een drukke en spannende zondagmiddag aan de Boerekreek. Het publiek kan alles blijven volgen op het centraal gelegen Provinciaal Sportcentrum. Om 12 u. starten de Ironkids, vanaf 13 u. is er de Mixed Relay voor de jeugd en vanaf 15u15 volgen de starts voor de Mixed Relay voor de elites.

Zaterdag gaan om 12u30 de dames als eerste van drie startwaves van start in de Boerekreektriatlon. In de klassieker onder de niet-stayer wedstrijden behoren Joke Coysman, Charlene Ottevaere, Caroline Devos en Lieselot Bossuyt tot de topfavorieten. Bij de heren wordt er vooral uitgekeken naar Dennis Devriendt en Wouter Monchy.

Alles speelt zich af op en rond het Provinciaal Sportcentrum De Boerekreek in Sint-Jan-In-Eremo.

Alle info over de wedstrijden vind je hier.

Boerekreek front

Boerekreek back