Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Brems en Coysman overtuigen aan Boerekreek
Nieuws

Brems en Coysman overtuigen aan Boerekreek

podium stlaureins

Dennis Devriendt, Willem Brems en Wouter Monchy (foto: Johan Tack)

Met de 28ste editie van de Boerekreektriatlon stond in Sint-Laureins één van de oudste klassiekers van ons land op het programma. Willem Brems zorgde voor een ongezien feestje door de wedstrijd voor thuisclub SMO-Specialized te winnen. Hij zette een fenomenale fietsproef neer en legde daarmee de basis voor zijn overwinning. Bij de dames kende Joke Coysman iets meer moeite tijdens het fietsen met Ine Couckuyt, maar die moest in het lopen haar meerdere erkenen in Madam 16.

Bij de dames kwam Linda Vitova net zoals in Geel als eerste uit het water. Maar net zoals in Geel zou de Tsjechisch-Wuustwezelse weer net naast het podium eindigen, met een vierde plaats. Want in het fietsen kwam eerst Ine Couckuyt er over. De ex-Belgische kampioene bij de juniores fietste voor SMO-Specialized naar de leiding, maar zag al snel ETZ-atlete Joke Coysman terugkomen. Madam 16 raakt aanvankelijk niet meer dan een halcve minuut los van Couckuyt, maar in de tweede wedstrijdhelft wist ze het verschil dan toch groter te maken. Vanaf dan was het voor Joke alleen nog uitkijken voor de mannen.

joke st laureins

Joke Coysman wint de battle of the sexes (foto: Johan Tack)

De Oostvlaamse bleef ruim voor Willem Brems en won op die manier de battle of the sexes. Ine Couckuyt werd knap tweede. Lieselot Bossuyt kwam nog naar het brons gespurt, voorbij Linda Vitova en beste veterane Caroline “Sporty Fox” Devos.

Bij de mannen was vooral Dennis Devriendt hongerig naar competitie. Voor de Oilservice atleet was het na lange tijd weer een weerzien met de competitie. Maar de topsport-defensie atleet moest zaterdag zijn meerdere erkennen in Willem Brems. De Kempenaar in SMO-Specialized loondienst had in het zwemmen al een kloof geslagen en bouwde die voorsprong verder uit in het fietsen. Tijdens de 42 km reed hij steeds verder weg van Dennis Devriendt en Wouter Monchy. Die pakten uiteindelijk het zilver en het brons, terwijl Steven Van Heirseele de vierde plaats pakte.

WedstrijdidKijker

 

Uitslag

 

Boerekreek front

 

Boerekreek back