Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische jeugd op dreef in Brno
Nieuws

Belgische jeugd op dreef in Brno

brno

Pierre Balty (uiterst rechts) en Jonathan Wayaffe (2de van rechts) in Brno (foto: Matthias Verstraelen)

Een jonge Belgische delegatie heeft opnieuw flink huisgehouden in de ETU Cup in het Tsjechische Brno. Pierre Balty pakte een schitterende vierde plaats en bleef daarmee net voor Erwin Vanderplancke die zesde werd. Jonathan Wayaffe werd 8ste en Jonas De Wachter pakte de 18de plaats.

 

 

Erwin Vanderplancke, Jonas De Wachter en Pierre Balty zaten na het zwemmen mee in de kopgroep. De samenwerking bij de koplopers was niet optimaal en vooral de Nederlanders en de Belgen, met Jonas De Wachter vaak op kop, knapten het meeste werk op. Jojo Wayaffe moest in de achtervolging ook alles uit de kast halen op de fiets. Jonathan begon met 1′ achterstand aan het lopen. Maar de SP&O’er haalde flink wat atleten in tijdens de loopproef. De Nederlander Jorik Van Egdom zette een one-man-show neer in het lopen en bezorgde Oranje de winst in Brno. 

Ook bij de meisjes waren onze noorderburen goed vertegenwoordigd, met halve Belgische Kirsten Nuyens op 5 en de zus van de winnares van de 111 van Bilzen, Jasmijn Van Der Burg op plaats 13. 

Jonas De Wachter had een dubbel gevoel na zijn 18de plaats. “Terug na een lange terugreis van Brno naar België. Ik was top-10 uit het water. In het fietsen heb ik best veel werk opgeknapt. Ik had superbenen, dus voelde ik niet veel van die fietsproef. Maar mijn lopen blijft nog een werkpunt”, aldus de SP&O’er.