Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Rob Woestenborghs zonder fiets toch nog 6de
Duathlon

Rob Woestenborghs zonder fiets toch nog 6de

balty wk dua

Pierre Balty op weg naar de 6de plaats bij de juniores (foto: ITU)

Rob Woestenborghs heeft zijn wereldtitel duathlon niet kunnen verdedigen. Het was uiteindelijk zelfs een half wonder dat de atleet uit Oudenaarde aan de start stond op het WK in Pontevedra. Air Iberica speelde namelijk zijn bagage kwijt. Met een last minute geleende fiets en schoenen zette hij alsnog een dijk van een prestatie neer met een zesde plaats. Nicolas d’Harveng werd 11de. De Fransman Benoit Nicolas werd wereldkampioen.

In het fietsen kwam vooraan alles samen en dus werd het WK in Spanje beslist in het laatste lopen. Daarbij waren de Fransen het sterkst. 

De Belgen streden allemaal mee voor de top-15. Francois Humblet haalde die top-15 nipt. “Ik ben tevreden met die 15de plaats en 12de elite. Ik had me vooraf tot doel gesteld om vooral plezier te hebben, maar ik wou toch ook de top-15 halen en droomde zelfs van een top-12. Het was een geweldige eerste ervaring en ik ben er erg gelukkig mee”, aldus Francois.

humblet wk dua 

Gert Van Poucke eindigde als 24ste. “Ik ben ontgoocheld en toch ook wel een beetje tevreden. De eerste run ging prima, in het fietsen heb ik vooruitgang geboekt en ik zat goed gepositioneerd om mee te vechten voor een top-15 plaats. Maar dan kreeg ik zoals zo vaak alweer krampen en heb ik uit moeten joggen, met een 24ste plaats als resultaat”, vertelt de ETZ’er. 

Jan Petralia werd 31ste.

Bij de juniores pakte Pierre Balty een schitterende zesde plaats. Hij kwam als eerste van de kopgroep in de wisselzone en liep dan sterk uit naar de top-10. Erwin Vanderplancke viel daar net buiten. Hij werd 11de. Wouter Devalet werd 29ste.