Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Yeray Luxem streed voor winst in Portugal
Multisports

Yeray Luxem streed voor winst in Portugal

yeray portugal
Golega, hoofdstad van de paardensport in Portugal, transformeerde afgelopen week in een ware triatlon site. Ondanks de concurrentie van het ETU cross kampioenschap te Sardinië, stonden met Asa Shaw en Ruben Ruzafa (wereld -en vice-wereldkampioen) de referentieparameters aan de start. Ook Yeray Luxem mocht er 2 rondjes zwemmen met een australian exit over een tijdelijk geplaatste brug door het leger, 36km op de MTB over een van de meest technische parcoursen ooit in het Europese circuit om af te sluiten met een 10km trial-run bij 30°.

 

“Er werd berekend gezwommen en dus kwam er geen eerste schifting na het zwemonderdeel”, vertelt de Sport-Events atleet. “Eens op de fiets gaf Ruben Ruzafa (Esp) continue het tempo aan, terwijl ik en Francois Carloni (Fra) meeschoven.
Jammer genoeg geraakte ik in een afdaling met losse stenen van het goede spoor waardoor ik het contact met deze 2 verloor. Ik kon ze echter wel gedurende de verdere MTB proef steeds in het zicht houden. Het verschil werd nooit meer dan 45”. Ik wist dat als ik mijn goede loopbenen kon vinden, ik de jump wel zou kunnen maken in de afsluitende loopproef. 10km voor het einde van de fietsproef kreeg ik echter een leegloper achteraan. Met een CO2 patroontje hoopte ik net voldoende druk te kunnen steken om het einde te halen.

yeray portugal mtb

Jammer genoeg moest ik de laatste kilometers op de velg rijden en verloor ik snel 5 minuten. Tijdens het lopen bestendigde ik de 3de plek die ik nog steeds in handen had. Het was moeilijk mijzelf nog te motiveren. Geluk was niet aan mijn zijde vandaag. Een lekke band, enkele energie gels kwijt vroeg op de fiets, regelmatig in het verkeerde spoor. Ik analyseerde de tijden achteraf. Conclusie. Ik moest nergens echt onderdoen. Het parcours was duidelijk meer cup off tea van de anderen. Volgende keer doe ik opnieuw mee voor winst en bovendien op een ondergrond waar ik in België ook op kan trainen” Fingers crossed. Misschien in XTERRA France, met al de fans familie en vrienden erbij?” aldus Yeray.