Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Amato en Janssen winnen BK politie
Nieuws

Amato en Janssen winnen BK politie

BK politie

Het Belgisch kampioenschap triatlon voor politiediensten kreeg een stevig deelnemersveld aan de start. Aan het Netepark in Herentals verliep de titelstrijd over de sprintafstand, met 750 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen. Bij de mannen haalde Raphael Amato het, al was het verschil erg klein. Na het fietsonderdeel lag de kop bij de mannen dicht bij elkaar. Bij de vrouwen was het Elien Janssen die het haalde. Ook daar werd de strijd pas beslecht in het lopen.

Raphael Amato kreeg in de 5 km flink wat tegenstand van Bart Van Looveren. De atleet van de Sterke Peer Triatlon Club kwam uiteindelijk 24 seconden te kort en moest vrede nemen met het zilver. Gunther Bernar van het Ramsels Triatlon Team pakte het brons, voor Jan Castro, die de titel bij de veteranen binnenhaalde.

Bij de dames was het brons voor Wendy Vervoort, die in het zwemmen te veel tijd verloor om aanspraak te maken op de overwinning. En dus kregen we een tweestrijd om de nationale titel. Jessy Beynaerts en Elien Janssen gaven mekaar geen duimbreed toe. In het lopen bleek Janssen de snelste. Jessy Beynaerts had duidelijk nog de halve triatlon van Leuven in de benen en moest nog meer dan twee minuten toegeven.

 

Uitslag