Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ironman Tegen Kanker heeft bijna 10.000 euro ingezameld
Nieuws

Ironman Tegen Kanker heeft bijna 10.000 euro ingezameld

Het project “Ironman tegen Kanker” heeft een nieuwe mijlpaal gehaald. Met nog een kleine 3 weken tot de Ironman van Klagenfurt heeft deze actie al bijna 10.000 euro ingezameld. Tijd dus voor een praatje met de initiatiefnemers!

 

ironmantegenkanker

 

 

Bert Nijs, een van de zeven atleten vertelt: “Zeven jaar geleden werd ik getroffen door nierkanker. Nadat een nier noodgedwongen afgestaan werd, gooide ik mijn leven om en begon ik aan een sportieve carrière in de triatlon.”

Toen binnen de club vorig jaar het idee ontstond om met een aantal atleten samen deel te nemen aan de Ironman van Klagenfurt op 29 juni 2014, kwam initiatiefnemer Kris Van Echelpoel op het idee om de deelname te koppelen aan een actie voor het goede doel. “Het verhaal van Bert indachtig, was het doel snel gekozen en op deze manier wisten we ook Bert, en vooral zijn vrouw, te overtuigen om de uitdaging van een volledige triatlon aan te gaan”. Het concept “Ironman tegen Kanker” was geboren!

Zeven atleten zouden naar Klagenfurt afzakken en begin januari werd de website Ironmantegenkanker.be gedoopt. Het parcours van Klagenfurt werd omgezet in een heuse sponsorkaart waar iedereen kilometers van de atleten kan sponsoren. In ruil voor hun bijdrage krijgen de sponsors hun naam te zien op de gesponsorde kilometer(s). Tevens is er een leuke prijsvraag. De opbrengst gaat rechtstreeks en integraal naar Kom op tegen Kanker.

Momenteel heeft de actie reeds bijna 10.000 euro opgebracht en, naarmate de wedstrijd dichterbij komt, nemen ook de bedragen toe. De mogelijkheid om te sponsoren en meer informatie is te vinden op Ironmantegenkanker.be. “Hoe meer kilometers er gesponsord worden, hoe groter hun moraal zal zijn tijdens de moeilijke momenten!”, aldus Bert. We wensen hen alvast alle succes toe!