Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Regen dwarsboomt EK-plannen van Michel en Verstuyft
Nieuws

Regen dwarsboomt EK-plannen van Michel en Verstuyft

Laatste import - 279

Claire Michel haalt Katrien Verstuyft in (foto: Joris Sels)

De ontgoocheling was enorm groot bij Claire Michel en Katrien Verstuyft na afloop van het Europees kampioenschap. Beide dames hadden de ambitie om bij de beste acht te finishen en hadden hierin ook kunnen slagen, maar de weersomstandigheden beslisten er anders over. Door de aanhoudende regen en de koude temperatuur in Kitzbühel raakten onze landgenotes flink onderkoeld.

Claire Michel wist met een derde looptijd de schade nog enigszins te beperken met een 17de plaats, maar na het fietsen was het kalf al lang verdronken. “Claire is enorm ontgoocheld”, vertelde coach Jul Clonen. “Ze kende een goed zwemnummer maar daarna ging het mis in de wissel en daardoor kon ze niet aansluiten bij het groepje van Katrien Verstuyft.

Laatste import - 319

Claire Michel zet de 3de looptijd neer in Kitzbühel (foto: Joris Sels)

Claire is nog niet zo lang actief als triatlete en op een fietsparcours zoals hier met dit weer betaalde ze flink wat leergeld. Ook het lopen ging niet super door problemen met de schoenen, al leverde het nog een goede tijd op. We nemen de goede dingen mee. We hebben een lange weg te gaan en het einddoel van die weg ligt in Rio. Daar moet ze er helemaal staan en ondertussen is dit een goede leerschool.”

Katrien Verstuyft mocht tevreden zijn van haar zwemonderdeel en er leek een topprestatie in de maak toen ze vlot meeging met een achtervolgende groep van 7 op nauwelijks 40 seconden van de koploopsters. Halfweg het fietsonderdeel raakte de Antwerpse echter helemaal onderkoeld. Toen ze moest lossen, werd het ook mentaal zwaar. Op karakter liep ze nog uit en finishte als 20ste van slechts 21 atletes die het einde haalden. Een pak deelneemsters stapten onderweg onderkoeld uit.

Laatste import - 163

Het zwemmen ging vrij goed bij Katrien Verstuyft (foto: Joris Sels)

“Katrien is enorm ontgoocheld”, vertelde Jul ons nog. “Als je ziet wie hier meedoet voor de podiumplaatsen en het gezelschap waarin ze in het begin van het fietsen zat, dan had een top-8 absoluut tot de mogelijkheden behoord in andere weersomstandigheden. Dat maakt het natuurlijk erg zuur”, aldus Jul nog.

Laatste import - 393

Spirig pakt haar 4de Europese titel (foto: Joris Sels)

Het was Nicola Spirig die haar vierde Europese titel veroverde na meer dan een jaar afwezigheid. De Zwitserse is ondertussen mama geworden en deed in Kitzbühel haar eerste elite wedstrijd op internationaal niveau dit seizoen. Ze knapte veel werk op tijdens het fietsen en liep als eerste uit de laatste wissel. De jonge Sophia Saller kwam nog verrassend opzetten, maar de Duitse bleef op 12 seconden steken en pakte het zilver. Het brons was voor de Italiaanse Mazzetti.

Gelukkig kondigt men voor morgen beter weer aan in de Oostenrijkse Alpen. Dan komen om 13 u. de Belgische juniores Pierre Balty, Jonathan Wayaffe en Erwin Vanderplancke in actie. Om 15 u. is het de beurt aan de elites met Simon De Cuyper, Peter Denteneer en Jelle Geens.

Je kan de beide races rechtstreeks volgen via de ETU-livestream.