Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bijna perfecte race van Jonathan Wayaffe en Pierre Balty
Nieuws

Bijna perfecte race van Jonathan Wayaffe en Pierre Balty

DSC 0120

Jonathan Wayaffe in de top-10 (foto: Joris Sels)

Bij de juniores hebben onze landgenoten het uitstekend gedaan op het EK in Kitzbühel. Vooraf vreesden ze alle drie het zwemonderdeel maar ze bleven mooi in elkaars buurt en geraakten alle drie in de kopgroep. Jonathan Wayaffe en Pierre Balty liepen naar een mooie 9de en 11de plaats.

Erwin Vanderplancke werd zwaar ontgoocheld 22ste. De jonge Belg liep nochtans als eerste uit de wisselzone weg, maar zakte tijdens het lopen steeds verder weg. “Ik ben enorm ontgoocheld”, vertelde Erwin. “Ik had een goede zwemproef en ook op de fiets voelde ik me goed. Maar in het lopen ging het voor geen meter meer. Ik heb hier niet meteen een verklaring voor”, aldus Vanderplancke.

DSC 0131

Een ontgoochelde Erwin Vanderplancke (foto: Joris Sels)

Pierre Balty was wel tevreden. “Het zwemmen was enorm zwaar vandaag. Er werd flink gevochten voorin en in de eerste meters verloor ik al de voeling met de kop van de wedstrijd. Gelukkig kwamen we met de drie Belgen redelijk samen uit het water en konden we in het fietsen voorop geraken. Het lopen ging goed, al liep ik na één ronde nog in zesde stelling en verloor ik alsnog vier plaatsen. Misschien ben ik iets te snel van start gegaan in het looponderdeel, maar ik ben toch content. Normaal betekent dit de kwalificatie voor het WK in Edmonton en dat was mijn hoofddoel.”

DSC 0119

Pierre Balty, zesde na 1 loopronde (foto: Joris Sels)

Ook voor Jonathan Wayaffe was een top-16 de realistische ambitie. “Al hoopte ik vooraf op een top-10”, liet de SP&O’er weten.

De Fransman Raphael Montoya werd Europees kampioen voor Antonio Serrat uit Spanje. Ook het brons was voor Frankrijk met Max Hueber.