Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Vanhoenacker op 1 in Luxemburg
Nieuws

Vanhoenacker op 1 in Luxemburg

In de 70.3 Ironman van Luxemburg stonden vandaag veel Belgen aan de start. Stenn Goetstouwers en Willem Brems maakten in het gezelschap van de favorieten Axel Zeebroek en Marino Vanhoenacker hun debuut bij de profs.

 

703 Luxemburg

 

 

 

IMG 0050 cropAxel Zeebroek, titelverdediger en vorige week nog winnaar op de 111 van La Roche, vatte de wedstrijd sterk aan. In het gezelschap van een groepje met ondermeer ploeggenoot Romain Guillaume (FRA), Nils Frommhold (DUI) en ook SMO’er Willem Brems kwam hij als eerste uit het water. Marino Vanhoenacker leidde de achtervolgende groep en keek na het zwemmen op een achterstand van 1’30” aan. “Het leek wel of iedereen aan het vechten was om in de voeten van Marino te kunnen zwemmen, waardoor het tempo in de groep niet ontzettend hoog lag” vertelde Stenn Goetstouwers ons na afloop van de wedstrijd.

 

Ook tijdens het fietsen werd het tempo door Axel bepaald. Op het heuvelachtige deel van het parcours plaatste hij zijn demarrage maar werd al snel door Vanhoenacker gepasseerd die in het vlakke deel was komen aansluiten. Die kon een kleine kloof slaan en kwam alleen wisselen met een minuut voorsprong op Zeebroek, Brems en Frommhold. Manuel Kueng (SUI) en Romain Guillaume volgden op 4 minuten, kort gevolgd door Goetstouwers die de fietsproef solo afwerkte. Ondertussen waren alle agegroupers van start gegaan. Hier viel ondermeer de prestatie van Timothy Van Houtem op. Hij zou uiteindelijk ale zevende algemeen finishen. De verdere uitslagen van de agegroups zijn op het moment van schrijven helaas nog niet bekend.

 

IMG 0249 cropDe voorsprong die Vanhounacker had na het fietsen, gaf hij niet meer af in het lopen. Na de eerste van drie loopronden kwam Frommhold nog sterk aanzetten en ging over Zeebroek, maar kwam nadien niet meer dichter op Vanhoenacker. Brems kreeg het intussen zwaar in de laatste loopronde en werd door Goetstouwers gepasseerd. Die reageerde na afloop van de wedstrijd zeer tevreden. “Er was gezien de warmte zeer weinig bevoorrading langs het parcours. Ik heb zelfs van een spons gedronken. Aan de bevoorrading probeerde ik telkens genoeg vocht binnen te krijgen, maar rond kilometer 14 kreeg ik steken. Ik was blij dat het lopen iets korter was dan 21km. Vooraf was ik wel wat zenuwachtig, maar het was een geslaagd debuut.”

 

IMG 0372 cropOok Axel Zeebroek kon tevreden terugblikken. “Ik ben blij met deze derde plaats. Ik had vandaag echt niet beter kunnen doen. Het was een zware wedstrijd met sterke atleten. Ik heb goed gezwommen. Ik leidde vanaf het begin tot in T1. Op de fiets wachtte ik tot het tweede deel om aan te vallen, maar ik was wellicht een beetje te ambitieus. Toen Marino me inhaalde, kon ik niet volgen. Ik begon prima aan de halve marathon, maar halverwege voelde ik mijn gebrek aan training. Toch kan ik niet klagen. De laatste twee weken zijn mooi geweest. Ik heb uitstekend getraind en ik voelde me goed vandaag en vorige week in La Roche. Mijn vorm wordt steeds beter en ik heb geen last meer van mijn voet. ik ben nog steeds geen 100%, maar het ziet er goed uit.” aldus Axel Zeebroek.

 

Bij de dames was de overwinning voor een ijzersterke Lisa Hütthaler. Niemand kon haar bedreigen en ze liep vlot naar de overwinning. Alexandra Tondeur finishte als zesde, en moest hiervoor duidelijk diep gaan. Na de finish moest ze de finishzone uit geholpen worden.